Primă de 9.656 de euro pentru angajații Porsche, inclusiv un bonus pentru aniversarea modelului 956: rezultatele nu ne-au fost aduse pe tavă

Primă de 9.656 de euro pentru angajații Porsche, inclusiv un bonus pentru aniversarea modelului 956: rezultatele nu ne-au fost aduse pe tavă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 mar 2018

Porsche AG, producătorul de mașini sport, a anunțat că angajații companiei vor beneficia de o primă anuală de 9.656 euro, care include și un bonus aniversar pentru un model istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele financiare excelente înregistrate de Porsche AG i-au determinat pe șefii companiei să ofere prime de excepție pentru angajați. Este vorba despre 8.600 de euro, recompensă pentru performanțele companiei în 2017, la care se adaugă 700 de euro primă sub formă de contribuție la sistemul de pensii al fiecărui angajat, în funcție de schema la care a optat. Pe lângă această sumă de 9.300 de euro, Porche va acorda un bonus aniversar, în onoarea modelului istoric Porsche 356, de la a cărui dată de lansare se împlinesc 70 de ani. Suma acordată angajaților cu acest prilej este exact 356 de euro, identică cu indicativul mașinii.

Porsche AG are un număr de aproape 30.000 de angajați, dar numai 23.000 vor fi premiați, restul fiind angajați în ultimele luni, ceea ce înseamnă că suma totală alocată premierii se ridică la circa 222 milioane de euro. Porsche a anunțat că, acolo unde este cazul, suma va fi ajustată cu numărul de ore lucrate și cu vechimea în companie.

Porsche a anunțat un nivel al veniturilor în 2017 de 23,5 miliarde de euro, cu 5 procente mai mult decât în 2016, ca urmare a creșterii vânzărilor la 246.000 de vehicule. Profitul operațional al companiei a crescut cu 7 procente, la 4,1 miliarde de euro, cu o marjă a profitului de 17,6%.

Porsche bate din nou recordul la marja de profit CITEȘTE ȘI Porsche bate din nou recordul la marja de profit

Uwe Huck, președintele sindicatului din Porsche, a spus, referitor la această premiere, că „angajații Porsche merită fiecare cent din acest bonus pe care îl primesc în acest an. Dincolo de tot, aceste rezultate extraordinare nu ne-au fost aduse pe tavă - au fost obținute cu multă muncă grea. De aceea sunt cu adevărat mândru de echipa Porsche și de rezultatele lor excepționale. Motto-ul nostru este: Mai puțină vorbă, mai multă acțiune”.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
bonus
profit
porsche 356