Primăria Capitalei începe reabilitarea și consolidarea bătrânului Pod Grant, de 12 ani lăsat fără investiții

Primăria Capitalei începe reabilitarea și consolidarea bătrânului Pod Grant, de 12 ani lăsat fără investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2018

Primăria Capitalei va investi peste 52 de milioane de lei în lucrări de reabilitare și consolidare a Podului Grant, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, scrie News.ro.

„Toți au observat că Podul Grant se află într-o stare degradată pentru că nu s-au mai făcut investiții din 2006. Vom face lucrările fără să perturbăm circulația. Vrem să terminăm în maximum doi ani”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul ședinței CGMB.

Nou program de circulație pe Transalpina, începând de miercuri CITEȘTE ȘI Nou program de circulație pe Transalpina, începând de miercuri

Municipalitatea argumentează necesitatea lucrărilor prin faptul că podul se află într-o stare degradată, iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea podului a fost încadrată la „nesatisfăcătoare!.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformități, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal (...) se încadrează în clasa de stare tehnică IV - stare nesatisfăcătoare. (...) Astfel, pentru a se asigura condițiile minime de siguranță a circulației sunt necesare lucrări de reparații ale infrastructurii și suprastructurii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Durata lucrărilor ce vor fi realizate de Administrația Străzilor este estimată la doi ani.

Podul Grant a fost inaugurat în 1910 și traversează liniile de cale ferată ce pătrund spre Gara Basarab și Gara București Nord. În forma inițială, podul era construit din metal. Ulterior, la începutul anilor 80, a fost amenajat noul pod, existent astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
podul grant