Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov!

Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov!
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2019

Primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, se declară hotărât să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, susținând că, din cauza blocajelor în circulație, locuitorii din zonă au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
FOTO Vara aceasta se poartă SensoDays CITEȘTE ȘI FOTO Vara aceasta se poartă SensoDays

El spune că va urma exemplul primarului Capitalei și va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de București și Ilfov care intră în localitate, având în vedere că blocajul rutier și coada uriașă de mașini care staționează pe teritoriul orașului la sfârșit de săptămână au ajuns, de mulți ani, o normalitate, dar și faptul că locuitorii din zonă se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării, scrie News.ro.

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome CITEȘTE ȘI Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, conform ph-online.ro.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, în urmă cu o săptămână, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru București și Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie. De la plata noilor taxe vor fi exceptate mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgență, ale Societății Naționale de Cruce Roșie, ale Societății Transport București, cele adaptate special pentru persoanele cu dizabilități, dar și autovehicule aparținând Patriarhiei Române.

Prin proiect se definește Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Șincai – - str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - bd. Mărăsesti - str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Hașdeu – str. Vasile Pârvan - str. Berzei - str. Buzești – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia. 

FOTO Vaslui: O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o bară căzută dintr-un TIR; bara a străpuns parbrizul mașinii în care femeia se afla cu soțul său CITEȘTE ȘI FOTO Vaslui: O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o bară căzută dintr-un TIR; bara a străpuns parbrizul mașinii în care femeia se afla cu soțul său

Contactat de HotNews.ro, secretarul orașului Comarnic a declarat că într-adevăr primarul ar fi menționat o astfel de intenție, însă acest lucru nu s-ar putea aplica.

„Drumul național nu aparține de localitatea noastră, aparține de drumurile naționale (n.r. Compania Națională de Drumuri CNAIR)”, a declarat pentru HotNews.ro Ioana Velcea, secretarul orașului Comarnic.

„Primarul a fost întrebat, dânsul a zis că va discuta cu compartimentele de specialitate oportunitatea introducerii acestei taxe. Venind și discutând cu noi am stabilit că nu avem cum să introducem această taxă”, a mai spus secretarului orașului prahovean.

viewscnt
Afla mai multe despre
comarnic
vinieta