Primul raport de securitate Uber: peste 3.000 de agresiuni sexuale, doar anul trecut, într-o singură țară

Primul raport de securitate Uber: peste 3.000 de agresiuni sexuale, doar anul trecut, într-o singură țară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2019

Pentru prima oară după numeroase cazuri apărute în presă de-a lungul timpului, Uber dă publicității primul raport de securitate realizat chiar de compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Primul raport de securitate Uber, care se întinde pe 84 de pagini, se referă doar la Statele Unite și cuprinde întreg anul trecut, plus o bună parte din 2017.

În toată această perioadă, 58 de persoane au murit în accidente auto, iar 9 au fost ucise în cadrul curselor Uber.

Doar anul trecut, în Statele Unite, Uber spune că au avut loc 3.045 de agresiuni sexuale. 235 dintre acestea au fost violuri, restul au fost agresiuni de diverse nivele de gravitate. Numărul real al acestui tip de agresiuni ar putea fi mult mai mare în realitate, deoarece, de multe ori, acestea nu sunt raportate.

Dacia lansează propriul model electric, la 15.000 de euro, fără subvenții CITEȘTE ȘI Dacia lansează propriul model electric, la 15.000 de euro, fără subvenții

Toate aceste incidente sunt raportate la 3,1 milioane de curse Uber, dintre care 1,3 milioane au avut loc în 2018.

Pentru a pune cifrele în context, Uber arată că în 2018 au fost înregistrate în total în jur de 36.000 de decese în urma unor accidente auto și că în 2017 au avut loc peste 20.000 de crime în Statele Unite.

Uber spune că, doar în ultimul an, tehnologia automată de verificare a ajutat compania americană să elimine din cadrul platformei peste 40.000 de șoferi care s-ar fi putut dovedi periculoși prin prisma cazierului și al istoricului la volan.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
securitate
ride hailing