Probleme la cele mai sigure mașini. Volvo recheamă în service 100.000 de autoturisme pentru probleme la frână

Probleme la cele mai sigure mașini. Volvo recheamă în service 100.000 de autoturisme pentru probleme la frână
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2023

Un număr foarte mare de automobile Volvo vor ajunge în service pentru remedierea potențialelor probleme de software care pot afecta sistemul de frânare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul suedez Volvo a demarat o campanie de rechemare pentru peste 100.000 de vehicule, aparținând mai multor modele din gamă, din cauza unei posibile probleme la software. Mai exact, sistemul care operează modului de control al frânelor poate conduce la pierderea funcțiilor de asistență la frânare. Dacă intervine defecțiunea, vehiculul poate fi oprit în continuare, cu ajutorul pedalei de frână, însă nu mai beneficiază de sistemul de frânare de urgență la iminența unui impact.

Rechemarea acoperă modelele XC40, C40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, S90, S90L, V90, V90 Cross Country și XC90 din anul model 2023.

FOTO Uzina Dacia a început producția modelului Jogger Hybrid CITEȘTE ȘI FOTO Uzina Dacia a început producția modelului Jogger Hybrid

De asemenea, producătorul suedez recheamă în service o parte din modelele afectate de problemele de frânare pentru o altă posibilă defecțiune, una mult mai gravă, dar care afectează, se pare, mai puține automobile.

Este vorba despre o posibilă blocare a direcției din cauza unui defect de fabricație, care poate conduce la imposibilitatea virării în timpul mersului, cu un risc ridicat de accident. Modelele implicate în această a doua campanie sunt V60 Cross Country, V90 Cross Country, XC60 și XC90, fabricate între 2019 și 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare volvo
volvo probleme frana
xc40 recall
c40 rechemare