Producătorul francez de componente pentru avioane Safran va prelua Zodiac Aerospace pentru 8,5 miliarde euro. Compania rezultată va fi al treilea mare jucător mondial

Producătorul francez de componente pentru avioane Safran va prelua Zodiac Aerospace pentru 8,5 miliarde euro. Compania rezultată va fi al treilea mare jucător mondial
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 ian 2017

Producătorul francez de componente pentru industria aviației Safran SA a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului conațional Zodiac Aerospace, specializat în fabricarea de echipamente de interior pentru avioane, în schimbul a 8,5 miliarde de euro, mutare care va crea al treilea mare jucător pe piața aeronautică mondială, cu venituri anuale de peste 21 miliarde de euro și aproximativ 92.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Zodiac s-au apreciat cu aproape 23% pe bursa de la Paris în urma anunțului, însă titlurile Safran au scăzut cu 5,4%.

Safran a lansat o ofertă publică pentru achiziția Zodiac la prețul de 29,47 euro/acțiune, cu 24,6% peste cotația de la închiderea de miercuri. Oferta, condiționată de achiziția a cel puțin 50% din acțiunile Zodiac, va fi urmată de fuziunea celor două companii la o rată de schimb de 97 acțiuni Safran pentru 200 acțiuni Zodiac, sau 0,485 acțiuni Safran pentru o acțiune Zodiac, excluzând un dividend special în valoare totală de aproximativ 2,3 miliarde de euro care va fi plătit de Safran acționarilor Zodiac.

Șantierul naval Damen Galați și-a concediat directorul general CITEȘTE ȘI Șantierul naval Damen Galați și-a concediat directorul general

Compania rezultată va fi al treilea mare jucător mondial din sectorul aeronauticii în funcție de venituri, în spatele United Technologies și al diviziei de aviație a General Motors, și al doilea mare furnizor de echipamente pentru industria aviatică, potrivit unui comunicat Safran.

Tranzacția a primit acordul consiliilor directoare ale celor două companii, însă trebuie aprobată și de acționari și de autoritățile de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
safran
zodiac aerospace
preluare
oferta publica