Producția a fost oprită din nou la fabrica Mercedes din Ungaria, din cauza lipsei de piese

Producția a fost oprită din nou la fabrica Mercedes din Ungaria, din cauza lipsei de piese
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2021

Producția a fost oprită din nou la fabrica Mercedes din Kecskemét (Ungaria), pentru o perioadă de trei săptămâni, din cauza lipsei de piese provocată de dificultățile furnizorilor, anunță MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform informațiilor Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Srl., fabrica din Kecskemét se adaptează la situația actuală prin modificarea flexibilă a producției. Pauza de producție care afectează săptămânile 30, 31 și 32 (până la 15 august) va fi utilizată pentru activități de întreținere și pregătiri pentru producția în serie a noului model, scrie News.ro.

Profit de un miliard de lei raportat de OMV Petrom la jumătatea anului, scăderea producției fiind compensată de o apreciere considerabilă a prețurilor CITEȘTE ȘI Profit de un miliard de lei raportat de OMV Petrom la jumătatea anului, scăderea producției fiind compensată de o apreciere considerabilă a prețurilor

Producătorul circuitelor semiconductoare, Intel a semnalat încă din 22 aprilie că nu prevede când se va termina lipsa de componente electronice pe piața internațională. Ca urmare, fabrica Mercedes din Kecskemét a oprit deja producția în ianuarie și în aprilie a acestui an, după care, din cauza lipsei de cipuri la nivel global, la mijlocul lunii iunie, Daimler a introdus din nou programul de lucru redus în uzinele Mercedes-Benz de la Rastatt și Bremen.

Fabrica din Kecskemét are peste 4 400 de angajați. Din cauza epidemiei de coronavirus, munca a fost întreruptă la fabrică în perioada 20 martie – 28 aprilie 2020. Alte pauze de producție au avut loc în august, cu ocazia weekendului lung al sărbătorii naționale, precum și în perioada sărbătorilor de iarnă.

În ciuda pandemiei și a nefuncționării timp de câteva săptămâni, la Kecskemét au fost produse peste 160 000 de automobile în 2020, vânzările atingând 3,4 miliarde de euro. Cu un an mai devreme, în 2019, au fost produse 190 000 de mașini, valoarea totală a vânzărilor ajungând la 3,6 miliarde de euro.

Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani vor plăti un impozit mai mare CITEȘTE ȘI Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani vor plăti un impozit mai mare

În ciuda penuriei globale de cipuri, producătorul de automobile german Daimler a înregistrat câștiguri semnificative în al doilea trimestru al acestui an, dat fiind că cererea pentru mașini de lux a rămas puternică. Cu toate acestea, în raportul său privind trimestrul al doilea, firma a avertizat că lipsa semiconductoarelor va reduce vânzările în a doua jumătate a anului, cu un impact sensibil și în anul viitor.

În al doilea trimestru al acestui an, Daimler a realizat o cifră de afaceri de 43,49 de miliarde de euro, cu 44% mai mare față de cifra de afaceri de 30,18 miliarde de euro realizată anul trecut. Numărul vehiculelor vândute a crescut cu 36%, la 736 385.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
ungaria