Proiect de extindere a Canalului Suez

Proiect de extindere a Canalului Suez
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2022

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023, a declarat președintele Autorității Canalului Suez (SCA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SCA a anunțat planuri accelerate de amenajare a unui al doilea canal și de a lărgi un canal existent, după ce nava container Ever Given a eșuat și a blocat calea navigabilă timp de șase zile anul trecut, scrie News.ro.

 FOTO Dacia Spring s-a răsturnat, la primul crash test în viața reală CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Spring s-a răsturnat, la primul crash test în viața reală

"Proiectul va fi finalizat în 24 de luni. Am început în iulie 2021 și, dacă Dumnezeu va vrea, vom termina în iulie 2023", a declarat președintele Osama Rabie, pe marginea unui eveniment din Dubai.

Navele trec prin canal în convoai, iar amenajarea unui al doilea canal ar crește capacitatea cu șase nave, a spus Rabie, fără a oferi mai multe detalii.

Cei mai sudici 30 de km ai canalului, unde Ever Given s-a împotmolit, urmează să fie lărgiți cu 40 de metri spre est și adânciți, conform planurilor anunțate anterior.

”Acest lucru va îmbunătăți navigația navelor cu 28% în această parte dificilă a canalului”, a spus Rabie. Autoritatea Canalului Suez și companiile sale dezvoltă întregul proiect, a spus el.

Întrebat despre transporturile de combustibil sau petrol iranian care trec prin Canalul Suez, în pofida sancțiunilor SUA asupra vânzărilor de petrol iranian, el a spus: ”Nu există nicio discriminare când vine vorba de pavilion navelor, iar petrolul iranian trece chiar prin canal”.

Grupul armat libanez Hezbollah a importat combustibil iranian anul trecut, o mișcare despre care a spus că are ca scop abordarea penuriei. Transporturile au fost direcționate prin Siria pentru a evita complicațiile cu sancțiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
canalul suez
ever given