PSA a promis guvernului german să mențină toate cele patru fabrici Opel din Germania

PSA a promis guvernului german să mențină toate cele patru fabrici Opel din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2017

Grupul auto francez PSA a promis guvernului german să mențină toate cele patru fabrici Opel din Germania, după preluarea diviziei europene a General Motors, potrivit publicației Bild am Sonntag, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discuțiile referitoare la preluare au fost confirmate marțea trecută de ambele companii, provocând îngrijorare legată de posibile concedieri sau închideri de fabrici, scrie News.ro

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că PSA a semnalat că este deschis solicitărilor germane de păstrare a fabricilor, locurilor de muncă și contractelor colective de muncă.

În acordul final trebuie incluse și discuțiile cu autoritățile din Marea Britanie, unde GM operează brandul Vauxhall.

Potrivit Bild, directorul juridic al PSA, Olivier Bourges, a discutat joi cu doi secretari de stat și un consilier al cancelarului Angela Merkel, cărora le-a spus că OPEL va fi o companie separată în cadrul grupului PSA și nicio fabrică din Germania nu va fi închisă. Bild nu a menționat sursele informațiilor.

Acordul de preluare va fi semnat probabil pe 9 martie, la începutul salonului auto de la Geneva, a adăugat publicația.

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul! CITEȘTE ȘI România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul!

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat joi că se așteaptă ca acordul să aibă loc.

Două surse apropiate PSA au spus însă că părțile discută și despre reducerea numărului de locuri de muncă și a fabricilor, în primul rând despre cele două fabrici Vauxhall din Marea Britanie.

Directorul general al PSA se va întâlni cu premierul britanic Theresa May pentru a discuta despre acord, existând temeri că ieșirea Marii Britanii din UE ar putea dezavantaja Vauxhall față de Opel.

Aproximativ jumătate dintre cei 38.000 de angajați ai GM Europe lucrează în Germania și 4.500 în Marea Britanie. Alte țări unde Opel are unități de producție includ Spania și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
opel