PSA Group a răscumpărat 10 milioane de acțiuni de la acționarii chinezi Dongfeng

PSA Group a răscumpărat 10 milioane de acțiuni de la acționarii chinezi Dongfeng
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 sep 2020

PSA Group a anunțat achiziția unui pachet de acțiuni în valoare de 163 de milioane de euro de la acționarul chinez Donfeng, ca urmare a înțelegerii semnate în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot SA, companie care urmează să fuzioneze cu Fiat Chrysler Automobiles NV, va cumpăra, într-o tranzacție off market, un pachet de acțiuni ce reprezintă aproxiamtiv 1,10% din totalul companiei, de la Dongfeng, care deținea anterior acestei tranzacții 12,2% din companie. Tranazacția, ce va fi efectuată pe 25 septembrie, are ca obiect 10 milioane de acțiuni, la un preț de 16,385 euro per acțiune, ceea ce înseamnă că prețul achiziției a fost de 163,85 milioane euro.

Achiziția a fost prevăzută de acordul de fuziune semnat de PSA și FCA pe 17 decembrie 2019, ce va conduce la crearea unei companii noi, STELLANTIS, al patrulea constructor mondial de autovehicule, după volumul vânzărilor. Acest acord prevedea vânzarea a 20,7 milioane de acțiuni, însă cele două părți au convenit modificarea lui, astfel că vânzarea poate fi făcută uneia sau mai multor părți până la finalul anului 2022.

FOTO Cum va arăta al doilea SUV Dacia: imagini inedite bazate pe noile tendințe de design ale mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta al doilea SUV Dacia: imagini inedite bazate pe noile tendințe de design ale mărcii

Vânzarea acțiunilor Dongfeng a fost una dintre condițiile necesare pentru ca noua companie formată prin fuziunea PSA și FCA să primească aprobările organismelor de concurență din SUA.

Dongfeng este acționar al PSA încă din 2014, ca urmare a unei investiții menite să susțină restructurarea companiei în urma crizei financiare globale. Acțiunile au fost vândute atunci atât de familia Peugeot, care deținea 25%, cât și de statul francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa group
fuziune psa fca
fuziune psa fiat
carlos tavares
donfeng actiuni psa