Puținele exemplare Mercedes X Class vândute vor fi rechemate în service pentru defecțiuni ale sistemului de frânare

Puținele exemplare Mercedes X Class vândute vor fi rechemate în service pentru defecțiuni ale sistemului de frânare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 aug 2020

Unul dintre cele mai chinuite modele ale Mercedes Benz, pickup-ul X-Class, care a avut o viață extrem de scurtă, își încheie cariera cu o rechemare în service din cauza unui defect extrem de periculos. Mașina poate frâna pe neașteptate, în mers, ceea ce poate conduce la accidente grave.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mercedes-Benz a inițiat o rechemare la nivel global care vizează modelul său X-Class, pickup-ul construit pe structura tehnică a lui Nissan Navara. Mercedes și-a pus însă amprenta și a dotat mașina cu cele mai sofisticate tehnologii, pentru a oferi clienților săi, mai pretențioși, o mașină mai scumpă. Numai că tehnologiile pot genera și erori, după cum dovedește actuala rechemare.

Potrivit raportului Mercedes-Benz România, „anumite vehicule din clasa X, cu asistent activ la frânare (Active Brake Assist), în cazul cel mai nefavorabil, sistemul poate detecta în mod eronat, în timpul funcționării vehiculului, un potențial obstacol în ciuda faptului că acesta nu există”. Eroarea vine de la o posibilă defecțiune a acestui sistem de asistență la frânarea de urgență, însă efectele enumerate sunt înfricoșătoare: „ Acest lucru ar putea duce la frânarea automată a vehiculului într-un mod neașteptat, atât pentru șofer, cât și pentru traficul din spatele acestuia. În cazul unei frânări automate puternice, care poate ajunge până la o posibilă frânare maximă cu oprire completă, nu poate fi exclusă incomodarea sau chiar un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.”

Fostul CEO al Audi, Rupert Stadler, va fi trimis în judecată alături de alți trei foști directori pentru manipularea testelor de emisii CITEȘTE ȘI Fostul CEO al Audi, Rupert Stadler, va fi trimis în judecată alături de alți trei foști directori pentru manipularea testelor de emisii

Notificarea Mercedes-Benz mai precizează că „acest lucru ar putea crește riscul unui accident”.

La nivel național, rechemarea vizează 228 de exemplare X Class, însă în toată lumea vorbim despre aproape 6.000 de unități, un procent însemnat din totalul de circa 35.000 de exemplare produse și vândute pe durata vieții acestui model de nișă.

Modelul Mercedes-Benz X Class s-a născut în urma parteneriatului dintre Daimler și Renault Nissan, fiind lansat în 2017, compania germană mizând pe o creștere a cererii de pickup-uri la nivel global. Numai că prețul ridicat al mașinii și crizele de pe piețele-țintă au condus la o decizie radicală: X Class a fost scos din producție în primăvara acestui an, în plină pandemie, la doar doi ani de la lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes x class
rechemare x class
brake assist mercedes
risc de franare in mers