Renault a anunțat semnarea unui acord cu Geely, pentru piața din Coreea de Sud, pentru producția de automobile

Renault a anunțat semnarea unui acord cu Geely, pentru piața din Coreea de Sud, pentru producția de automobile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 ian 2022

Constructorul francez Renault a anunțat că a semnat un acord de cooperare cu chinezii de la Zhejiang Geely Holding Group, în baza căruia cele două companii vor colabora pe piața din Coreea de Sud, în producția de vehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault Samsung va produce în fabrica din Busan automobile pentru partenerii chinezi de la Geely, în baza celui mai recent acord al celor două companii. Este vorba despre automobile hibrid și automobile cu motoare cu combustie, care vor fi vândute atât pe piața locală, cât și la export. În același timp, anunțul Renault precizează că „Geely Group va deveni partener strategic al Renault Samsung Motor, inclusiv prin licențierea de tehnologii de arhitectură și grupuri motopropulsoare”.

Potrivit informațiilor transmise de cele două companii, producția vehiculelor Geely în Coreea de Sud, în uzina Renault din Busan, ar putea începe în 2024. Parteneriatul face parte din planul Renaulution al lui Luca de Meo, care urmărește întărirea poziției afacerii din Coreea de Sud, prin atragerea de parteneri în domeniul tehnologiei, ingineriei și serviciilor.

Noile automobile ce vor fi produse în Busan vor folosi arhitectura modulară oferită de Geely, dezvoltată de centrul de R&D din Suedia. În același timp, Renault și divizia Renault Samsung vor contribui în materie de design și experiența de clienți de pe piața locală.

Un an de Stellantis: 14 mărci, 10 noi modele lansate, 30 de miliarde investiții în electrificare CITEȘTE ȘI Un an de Stellantis: 14 mărci, 10 noi modele lansate, 30 de miliarde investiții în electrificare

Așa cum reiese din anunțul celor două, mașinile vor fi vândute sub brandul Samsung Motors, inițial pe piața locală și apoi și pe alte piețe.

„Geely are un istoric dovedit în care a creat colaborări cu beneficii mutuale focusate pe tehnologie, experiență și idei comune, cu țintă finală în crearea de calitate înaltă, produse mai sustenabile. Urmărim să lucrăm alături de Renault  și să realizăm noi sinergii care să combine părțile tari ale ambelor părți pentru a crea valoare pentru utilizatorul final”, a declarat Eric Li, președintele Geely Holding Group, fondatorul companiei. Geely deține marca suedeză Volvo și, de asemena, controlează un pachet de 10% din Mercedes-Benz.

„Suntem fericiți să inițiem un astfel de parteneriat inovativ cu Geely Group, care are o istorie impresionantă în industria auto. Prin acest proiect, Geely Holding și Renault Group pavează drumul pe care va continua călătoria de 20 de ani de succes a Renault Samsung și contribuția în industria sud-coreeană”, a declarat și Luca de Meo, CEO Renault Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault geely
samsung motors
geely samsung