Renault anunță un joint-venture cu Jiangling, partener Ford, pentru a produce vehicule electrice în China

Renault anunță un joint-venture cu Jiangling, partener Ford, pentru a produce vehicule electrice în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iul 2019

Grupul Renault a anunțat extinderea parteneriatului cu Jiangling Motors Corporation Group, prin fondarea unei companii de tip joint-venture în China, care va avea ca scop dezvoltarea de vehicule electrice. Cele două companii anunțaseră un acord în acest sens în decembrie 2018. Jiangling are deja un parteneriat cu Ford și produce modele sub marca americană pentru piațachineză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Renault și Jiangling  au semnat documentele de înființare a unui joint-venture, denumit JMEV, în care cele două părți vor deține câte 50% din acțiuni. Renault va investi 1 miliarde de yeni, echivalent a 128,5 milioane euro, pentru a-și crește participația la cota anunțată.

Renault speră ca acest parteneriat să contribuie la creșterea influenței companiei în China. Potrivit strategiei Renault, China este una din țările cheie pentru companie  și pentru produsele electrice.

JMCG speră, la rândul său, să ajungă la un nou nivel de competitivitate pe piața din China și să intre pe piața mașinilor electrice din această țară.

JMEV a fost înfințată inițial ca subsidiară a JMCG, ca producător de baterii electrice pentru mașini, dezvoltând un ecosistem complet în acest domeniu, cu cercetare, furnizori, capacități de producție și marketing specializat. Ulterior, compania a început să producă și să vândă vehicule electrice, în 2017 ajungând la un volum de 38.000 de automobile.

Vânzările Renault au scăzut în primul semestru, dar marca Dacia a avut vânzări record CITEȘTE ȘI Vânzările Renault au scăzut în primul semestru, dar marca Dacia a avut vânzări record

Potrivit anunțului, JMEV va produce o gamă nouă de automobile sub brandul EVEASY.

Renault și JMCG au anunțat pentru prima dată acordul de joint-venture în decembrie 2018, la câteva zile după arestarea fostului președinte și CEO al Renault.  

JMCG este cunoscută pe piața din China pentru automobilele cu combustie pe care le produce, având un volum vândut, în 2018, de peste 400.000 de unități, cu peste 100 miliarde yeni cifră de afaceri. Jiangling are un parteneriat cu Ford, unul de tip joint-venture, în cadrul căruia produce mai multe modele, în special SUV-uri și vehicule comerciale, pentru piața din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
renault
masini electrice china
jiangling