Renault introduce tehnologia blockchain în procesul de comunicare cu presa și acționarii

Renault introduce tehnologia blockchain în procesul de comunicare cu presa și acționarii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2020

Renault Group a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Wiztrust pentru a-și certifica toate comunicatele de presă prin tehnologia blockchain. Sistemul permite ca orice document să poată fi verificat direct la Wiztrust.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Francezii de la Renault au făcut un anunț surprinzător, care are în centru sistemul de comunicare a informațiilor de presă. Jurnaliștii au fost informați că toate documentele, comunicatele de presă vor fi certificate cu tehnologia blockchain. Cei care primesc astfel de comunicate vor putea merge cu ele pe site-ul Wiztrust pentru a verifica dacă un document este certificat. Renault spune că prin acest mecanism grupul garantează gradul ridicat de încredere în distribuirea informațiilor către acționari.

Mesajele care provin de la Renault vor avea inclus mesajul „Documentul este certificat de Renault”.

Nu sunt cunoscute situații de comunicate de presă sau informări din partea Renault care să se fi dovedit false.

VIDEO Ghinion: Primele sute de exemplare Ford Puma sunt rechemate în service din cauza unor probleme cu airbagurile CITEȘTE ȘI VIDEO Ghinion: Primele sute de exemplare Ford Puma sunt rechemate în service din cauza unor probleme cu airbagurile

Tehnologia blockchain se bazează pe un „lanț” de identificatori, care marchează în mod unic fiecare operațiune efectuată de sursă, astfel încât de-a lungul „lanțului” nu pot fi făcute modificări. Tehnologia blockchain este folosită cu succes în tranzacțiile cu monede virtuale.

Renault trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, având primul an pe pierdere din ultimul deceniu, cauzat de o scădere a vânzărilor în 2019 și o prăbușire a profitului. Acționarii au fost anunțați că vor primi dividende diminuate, astfel încât compania să-și poată finanța operațiunile în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault blockchain
renault presa
actionari renault