Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat un nou șef al alianței

Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat un nou șef al alianței
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 dec 2019

Alianța Renault Nissan Mitsubishi are o nouă structură și un nou șef. Hadi Zablit va avea funcția de secretar general și va fi supbordont direct board-ului alanței și celor trei CEO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Activitățile comune ale celor trei companii care formează Alianța Renault Nissan Mitsubishi vor fi coordonate de un secretar general, care va avea un rol similar cu cel al unui CEO. Funcția va fi deținută de Hadi Zablit, care anterior, în vechea structură a alianței, era vicepreședinte. El va prelua noul post din 9 decembrie. Zablit se va subordona consiliului operațional, așa cum a fost numit boardul de conducere, și celor trei CEO ai companiilor membre.

Potrivit fișei postului, „secretarul general va coordona și facilita proiectele majore ale alianței care urmează să fie lansate pentru accelerarea eficienței afacerilor respectivelor companii”.

Consiliul Operațional al Alianței, așa cum se numește structura de conducere a alianței a fost decis încă de la începutul acestui an, când încă mai erau în funcție Thierry Bollore și Hiroto Saikawa. Practic, nu mai vorbim despre o companie, ci mai degrabă despre o organizație de tip asociație, care va supraveghea cooperarea dintre cele trei companii.

Alianța mai transmite că informații despre noile programe pe care le vor realiza împreună vor fi comunicate „în săptămânile care urmează”.

Hadi Zablit era Senior Vicepreședinte al Alianței, responsabil cu dezvoltarea afacerii, din martie 2018. El a condus echipele care s-au ocupat, printre altele, cu dezvoltarea platformei CMF-A. El a mai fost desemnat ca CEO în mai multe parteneriate de tip joint-venture pe care alianța le-a realizat în zona de mobilitate - conducere autonomă, în Franța și Japonia. Anterior, el a fost director al Renault Digital.

Înante de a ajunge în industria auto, Zablit a lucrat petru Boston Consulting Group timp de 17 ani, însă activitatea și-a început-o tot la Renault, în 1994. El este, similar cu Carols Ghosn, are dublă cetățenie, libaneză și franceză. Hadi Zablit are 49 de ani și este de meserie inginer, având și un MBA.

FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde

În luna martie, Alianța RNM a anunțat că își construiește un nou „Consiliu Operațional”, dar va folosi vechiul RNBV „ca back-up”.  Cele două companii olandeze, Renault Nissan BV și Nissan Mitsubishi BV, prin care era exercitată conducerea Alianței, au fost obiectul unor investigații, dar nu au fost închise. Acestea fuseseră înființate de Carlos Ghosn și au fost subiectul a numeroase acuzații de încălcare a bunei guvernanțe de vechea conducere. Consiliul Operațional este condus de Jean Dominique Senard, președinte Renault, iar cei trei CEO sunt membri.

Încă de atunci, membrii alianței s-au referit la „o organizație”: „Crearea noului board operațional al Alianței este desenat să ajute Nissan, Renault și Mitsubishi Motors să devină ceea ce pot fi împreună - o organizație de top într-o piață auto globală în rapidă schimbare și înalt competitivă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
alianta renault nissan mitsubishi
hadi zablit
memorandum renault nissan
carlos ghosn
jean dominique senard
thierry bollore
hiroto saikawa