Renault și-a revizuit în scădere țintele financiare pentru 2019, la câteva zile după demiterea CEO-ului

Renault și-a revizuit în scădere țintele financiare pentru 2019, la câteva zile după demiterea CEO-ului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 oct 2019

Șefii Renault au anunțat că revizuiesc țintele financiare ale companiei, motivul fiind mediul economic nevorabil. Câteva cifre din rezultatele companiei după 3 trimestre au fost anunțate sumar, înainte de bilanțul planificat peste o săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI.

"Din cauza unui mediu economic mai puțin favorabil decât era așteptat și într-un context regulator care solicită costuri în continuă creștere", Grupul Renault anunță că își revizuiește țintele pentru 2019.

Potrivit anunțului, veniturile grupului urmează să scadă „între 3 și 4 procente” (estimările anterioare prevedeau un nivel egal cu cel de anul trecut), marja operațională a grupului „ar trebui să fie în jur de 5%” (anterior era 6%), fluxul de numerar din activități operaționale ar trebui să fie pozitiv în primul semestru în timp ce nu va fi garantat pentru întreg anul (anterior era pozitiv pe întreg anul).

Compania mai anunță că noul management reevaluează țintele planului pe termen mediu „Drive the Future”, plan lansat sub conducerea lui Carlos Ghosn.

România - cea mai mare creștere a pieței auto în UE CITEȘTE ȘI România - cea mai mare creștere a pieței auto în UE

Renault Group a anunțat și rezultatele pentru primele trei trimestre, cu 11,3 miliarde euro venituri, aproape similar (-1,6%) cu anul trecut (11,5 miliarde euro). Veniturile fără Avtovaz au fost însă de 9,7 miliarde euro, cu 3,9% mai mici decât în intervalul ianuarie - septembrie 2018.

Toate rezultatele financiare pentru septembrie vor fi prezentate, așa cum era planificat, pe 25 octombrie.

Renault și-a schimbat luna aceasta CEO-ul, Thierry Bollore fiind demis într-o mișcare neașteptată, într-o decizie luată aparent de pe o zi pe alta, de președintele Jean Dominique Senard, cu aprobarea explicită a reprezentanților statului francez, acționarul cel mai important al companiei. Consiliul de Administrație al Renault Group a anunțat că „a decis să încheie mandatul domnului Thierry Bollore ca Chief Executive Officer al Renault SA și președinte al Renault, cu efect imediat”.

Consiliul de Administrație a decis să o numească, de asemenea cu efect imediat, pe doamna Clotilde Delbos în poziția de CEO pe o perioadă interimară, până se va încheia procesul de numire a unui nou CEO.

În momentul în care s-a decis demiterea sa, Bollore se afla la Tokyo, unde este posibil să fi avut întâlniri cu Carlos Ghosn, cel care l-a promovat în cadrul Renault. O astfel de întâlnire ar putea fi una dintre explicațiile demiterii sale atât de fulgerătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
rezultate financiare renault
venituri renault group
schimbare ceo renault