Renault și Airbus, acord pentru dezvoltarea avioanelor electrificate

Renault și Airbus, acord pentru dezvoltarea avioanelor electrificate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2022

Două companii franceze, Renault și Airbus, au pus bazele unei colaborări pentru cercetarea și dezvoltarea electrificării, în domeniul bateriilor și propulsiilor hibrid pentru aeronave.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Summit-ul Airbus care are loc în zilele 30 noiembrie – 1 decembrie este locul în care se oficializează acordul de cercetare și dezvoltare dintre compania aeronautică și constructorul de automobile Renault, pentru îmbunătățirea procesului de electrificare al ambelor companii.

LISTA Camere video vor apărea în 19 intersecții din București, cu recunoașterea numerelor de înmatriculare CITEȘTE ȘI LISTA Camere video vor apărea în 19 intersecții din București, cu recunoașterea numerelor de înmatriculare

„Echipele de inginerie ale Airbus și Renault Group își vor uni forțele pentru a dezvolta tehnologiile legate de stocarea energiei, care rămâne unul dintre principalele obstacole pentru dezvoltarea vehiculelor electrice cu rază lungă de acțiune”, transmit cele două companii, care mai precizează că se vor concentra pe optimizarea managementului energiei și pe îmbunătățirea greutății bateriei, dar vor avea în vedere și tranziția la noile chimii ale bateriilor litiu-ion, pentru a le dubla densitatea energetică. Amprenta de carbon și ciclul de viață al bateriilor vor fi și ele în atenția celor doi parteneri.

„Pentru prima dată, doi lideri europeni din industrii diferite, împărtășesc cunoștințe de inginerie pentru a modela viitorul aeronavelor hidroelectrice. Aviația este un domeniu extrem de solicitant atât în ​​ceea ce privește siguranța, cât și consumul de energie, la fel și industria auto. La Renault Group, cei 10 ani de experiență în lanțul valoric al vehiculelor electrice ne oferă unele dintre cele mai puternice informații din domeniu și experiență în performanța sistemelor de management al bateriei”, a explicat Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv al Renault. „Echipele noastre de ingineri fac schimb cu cele ale Airbus pentru a converge tehnologii transversale care să permită operarea atât a aeronavelor hibride, cât și a vehiculelor de mâine”, a mai spus Le Borgne.

FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa

Cei de la Airbus sunt interesați în mod direct de electrificarea transportului aerian, de dezvoltarea de baterii de nouă generație. „Reunirea experienței Grupului Renault în vehicule electrice cu propriul nostru istoric în demonstrații de zbor electric ne va permite să accelerăm dezvoltarea tehnologiilor disruptive necesare pentru viitoarele arhitecturi hibride de avioane în anii 2030 și mai departe. De asemenea, va favoriza apariția unor standarde tehnice și de reglementare comune în sprijinul soluțiilor de mobilitate curată necesare pentru a ne atinge obiectivele climatice.” A spus Sabine Klauke, Director Tehnic Airbus.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault airbus
avioane electrice
avioane hibrid