Rezultatele Daimler au depășit estimările în trimestrul trei, datorită vânzărilor de automobile clasa E și SUV-uri

Rezultatele Daimler au depășit estimările în trimestrul trei, datorită vânzărilor de automobile clasa E și SUV-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Grupul german Daimler a obținut profit și venituri peste așteptări în trimestrul al treilea, datorită vânzărilor ridicate de automobile clasa E și de SUV-uri, dar și a efectului pozitiv al cursului de schimb valutar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatele peste așteptări au fost alimentate de creșterea solidă a profitului la diviziile Mercedes-Benz Cars, Mercedes-Benz Vans și Daimler Financial Services, care a compensat declinul puternic al câștigurilor Daimler Trucks.

Daimler a obținut un profit net de 2,595 de miliarde de euro în trimestrul al trilea, în creștere de la 2,385 de miliarde de euro în urmă cu un an.

Profitul înainte de dobânzi, taxe și elemente excepționale(EBIT) a avansat cu 10%, la 4 miliarde de euro.

Veniturile grupului au crescut cu 4% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la 38,6 miliarde de euro.

Cu toate acestea, scăderea cererii pentru camionete în America de Nord și declinul vânzărilor pe piețe precum Brazilia au obligat Daimler să reducă estimările referitoare la veniturile anuale.

RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația CITEȘTE ȘI RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația

Rentabilitatea vânzărilor Mercedes-Benz a urcat la 11,4%, de la 10,4% în intervalul similar al anului trecut, datorită vânzărilor generale de automobilele clasa E și a cererii pentru SUV-uri.

Mercedes vrea să depășească BMW, pentru a deveni cel mai mare producător de automobile de lux din lume. Profitul înainte de dobânzi și taxe al Mercedes avansat cu 23%, susținut de un avans al vânzărilor de 11%.

În cazul diviziei de camioane, profitul EBIT a scăzut cu 37%.

Daimler a confirmat estimările că profitul EBIT din acest an va fi ușor peste rezultatul din  2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler