România are cel mai mic număr de autoturisme din Uniunea Europeană raportat la populație

România are cel mai mic număr de autoturisme din Uniunea Europeană raportat la populație
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2021

Cu 645 de mașini la mia de locuitori, Cipru ocupă locul al 3-lea între țările UE cu cele mai multe autoturisme raportate la populație, potrivit datelor Biroului European de Statistică (Eurostat). Luxemburgul deține prima poziție de 30 de ani cu 681 de mașini, urmat de Italia pe locul al 2-lea cu 663 de vehicule la mia de locuitori.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Datele se referă la anul 2019 și conform acestora, cele mai mici procente de autovehicule se înregistrează în România, cu 357 de mașini la mia de locuitori, urmată de Letonia cu 381 de mașini și Ungaria cu 390 de mașini, scrie Hotnews.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Cel mai mare număr de autoturisme a fost înregistrat în Germania, unde sunt aproape 48 de milioane de autoturisme, urmată de Italia cu 40 de milioane de autoturisme și Franța cu 32 de milioane de autovehicule.

Între 2015 și 2019 cea mai mare creștere a numărului de autoturisme a fost înregistrată în România (+ 34%), urmată de Lituania (+20%), Ungaria (+19%), Slovacia și Polonia (ambele +18%). Singurul stat membru al UE care a înregistrat o scădere a numărului de autoturisme în perioada analizată a fost Bulgaria (-11%).

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Mai multe state membre UE au raportat un număr mare de autoturisme „vechi”, adică mai vechi de 20 de ani. Cele mai mari procente de autoturisme vechi s-au înregistrat în Polonia (37,9%), urmată de Estonia (31,5%), Finlanda (26,9%) și Lituania (22,6%).

În schimb, majoritatea mașinilor noi, adică sub 2 ani, erau înmatriculate în Irlanda (28,8%), Luxemburg (23,7%), Belgia (22,9%) și Danemarca (22,6%).

De remarcat că în ultimii ani multe țări au oferit programe de susținere a achiziționării de mașini noi cu emisii reduse, asigurând totodată retragerea mașinilor vechi. Scopul general al acestor programe este reînnoirea parcului de autoturisme cu emisii mai scăzute de noxe, stimulând în același timp economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
masini