România va primi mai mulți bani de la Bruxelles pentru proiecte de importanță majoră de infrastructură

România va primi mai mulți bani de la Bruxelles pentru proiecte de importanță majoră de infrastructură
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 dec 2018

România va primi mai mulți bani de la Bruxelles pentru proiecte de importanță majoră de infrastructură, precum Magistrala 6 de metrou (1 Mai - Aeroportul Henri Coandă Otopeni) sau Autostrada Unirii (Iași - Târgul Mureș).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), fondurile fiind astfel suplimentate.

Prin această decizie rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport, a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal.

Firmele din România au avut, și în trimestrul al treilea, cea mai rapidă creștere din UE a costurilor cu forța de muncă, de 5 ori peste media europeană CITEȘTE ȘI Firmele din România au avut, și în trimestrul al treilea, cea mai rapidă creștere din UE a costurilor cu forța de muncă, de 5 ori peste media europeană

Totodată, decizia aceasta vine în sprijinul infrastructurii portuare și a operatorilor portuari care vor avea astfel mai multe oportunități de a dezvolta terminalele de marfă, zonele de manipulare a containerelor, de logistică și instalații feroviare majore.

Decizia Comisiei Europene privind modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare vine ca urmare a unei cereri transmise în acest sens de România în luna octombrie.

Modificările aduse Programului Operațional Infrastructură Mare vizează și actualizarea strategiei de gestionare a deșeurilor, în sensul includerii unor acțiuni privind închiderea unor depozite de deșeuri industriale neconforme, precum și consolidarea capacității administrative pentru punerea în aplicare a planului național de gestionare a deșeurilor.

Investițiile străine au crescut cu 1 miliard de euro într-o lună, dar deficitul de cont curent a avansat cu 1,4 miliarde de euro și este 50% mai mare la 10 luni CITEȘTE ȘI Investițiile străine au crescut cu 1 miliard de euro într-o lună, dar deficitul de cont curent a avansat cu 1,4 miliarde de euro și este 50% mai mare la 10 luni

În perioada 2014 – 2020, România are alocate peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune a Uniunii Europene, din care 9,2 miliarde sunt destinate Programului Operațional Infrastructură Mare.

POIM finanțează activități din patru sectoare: infrastructura de transport, protecția mediului, managementul riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, energie și eficiență energetică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
poim
fonduri europene
infrastructura
proiecte