Românii ar putea primi compensații pentru întârzieri și în transporul feroviar, în maximum 2 ani

Românii ar putea primi compensații pentru întârzieri și în transporul feroviar, în maximum 2 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, susține că în cel mult doi ani românii ar putea primi compensații pentru întârzieri și în transportul feroviar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Mai devreme sau mai târziu va trebui să implementăm acest lucru. În acest sens, avem un grup de lucru inițiat cu Ministerul Transporturilor, dar încă suntem la nivel de discuții. Probabil în maximum doi ani de zile", a spus președintele ANPC, întrebat când se vor aplica prevederile Regulamentului european care acordă despăgubiri pentru călătorii pe calea ferată, așa cum există în transportul aerian, scrie Agerpres.

Aplicația yeParking, care a primit finanțare pentru extindere de la Roca X, intră în Brașov CITEȘTE ȘI Aplicația yeParking, care a primit finanțare pentru extindere de la Roca X, intră în Brașov

România trebuia să implementeze până la finele anului 2019 aceste prevederi din regulament european, dar Ministerul Transporturilor a propus derogarea drepturilor la compensații în cazul întârzierilor sau a accidentelor feroviare până în anul 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
despagubiri
anpc