Ryanair anunță profituri record

Ryanair anunță profituri record
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a raportat luni cel mai mare profit după taxe, realizat în ultimele trei luni din 2022, și a estimat că probabil cererea va fi robustă pentru zborurile din perioada sărbătorilor pascale și a verii din 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul aerian irlandez a informat că, în perioada octombrie - decembrie 2022, al treilea trimestru al anului său financiar, a câștigat 211 milioane de euro, față de precedentul record de 106 milioane de euro, în ultimele trei luni din 2017. Analiștii se așteptau la un câștig de 200 milioane de euro în perioada octombrie - decembrie 2022, scrie Agerpres.

Cât câștigă angajații din transport și distribuție CITEȘTE ȘI Cât câștigă angajații din transport și distribuție

Ryanair a reiterat previziunile privind înregistrarea unui profit după taxe între 1,325 și 1,425 miliarde de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2023. În ianuarie, Ryanair și-a îmbunătățit estimările la 1 - 1,2 miliarde de euro, în urma majorării cererii pentru călătorii, după ridicarea restricțiilor.

De asemenea, numărul pasagerilor transportați de Ryanair a atins nivelul record de 38,4 milioane în ultimele trei luni din 2022. În anul financiar care se va încheia la 31 martie 2023, compania se așteapă să transporte 168 milioane de pasageri, mult peste precedentul nivel record, de 149 milioane, înaintea pandemiei.

"În condițiile în care turiștii din Asia revin și aprecierea dolarului îi încurajează pe americani să exploreze Europa, vedem o cerere robustă pentru zborurile din perioada sărbătorilor pascale și a verii din 2023", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

Și rivalele Wizz Air și EasyJet au raportat rezervări semnificative în perioada verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
low-cost