S-a semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanța-Tulcea

S-a semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanța-Tulcea
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanța-Tulcea care va face legătura cu Coridorul 9 Pan-European, urmând să fie astfel realizată conexiunea Portului Constanța cu țările de pe flancul estic al Uniunii Europene și cu toate țările nordice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"S-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legătura între Constanța și Tulcea. Dar nu numai legătura între Constanța și Tulcea, asigurând astfel posibilitatea includerii în serviciile turistice și a Deltei, va face legătura între Constanța și Coridorul 9 Pan-european pentru că drumul expres Constanța-Tulcea se va pe podul de pe Dunăre, tot pe profil de drum expres care se construiește între Tulcea și Brăila”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferință de presă susținută la Eforie, scrie News.ro.

FOTO SPION Dacia a început testele cu viitorul SUV mai mare decât Duster CITEȘTE ȘI FOTO SPION Dacia a început testele cu viitorul SUV mai mare decât Duster

El a spus că din Brăila vor fi realizate apoi două drumuri expres.

“Din Brăila se vor realiza două drumuri expres care vor face conexiunea cu coridorul 9 Pan-European. Între București - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani - Suceava - Siret se va face conexiunea care va face legătura între Portul Constanța și toate țările din est, de pe flancul estic al Uniunii Europene, toate țările nordice, crescând atractivitatea Portului Constanța și conectivitatea Portului Constanța cu toate țările din nord-estul Europei”, a explicat premierul.

Întrebat ce se poate face în legătură cu aglomerația din sezaonul estival dintre Eforie Nord și Eforie Sud, el a spus: "Am prevăzut din 2008 realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcția fie a unui drum expres, fie a unui drum pe profil de autostradă care să nu treacă prin localități, care să aibă legături cu toate stațiunile dintre Constanța și granița de sud a României. Se va realiza acest proiect. E clar că necesitarea acestui drum expres sau chiar autostradă care să permită deplasarea rapidă între stațiuni este un proiect necesar care va fi realizat".

viewscnt
Afla mai multe despre
constanța-tulcea
drum expres