Salonul auto de la Geneva se va desfășura normal, în pofida amenințărilor epidemiei de coronavirus

Salonul auto de la Geneva se va desfășura normal, în pofida amenințărilor epidemiei de coronavirus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2020

Salonul auto de la Geneva, ediția cu numărul 90, se va desfășura conform programului, au anunțat organizatorii, după ce au evaluat posibilitatea de a amâna sau chiar a anula al treilea cel mai mare eveniment al industriei auto din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții salonului auto din Geneva, eveniment care își va deschide porțile pentru presă în ziua de 3 martie, au fost la un pas să anuleze expoziția, din cauza amenințărilor coronavirsului. „După primul caz de coronavirus raportat în Elveția, pe 25 februarie, consiliul GIMS și Palexpo s-au întâlnit astăzi pentru a reevalua situația curentă date fiind informațiile de la autoritățile de sănătate cantonale”, au transmis reprezentanții Geneva International Motor Show. La finalul întâlnirii, deicizia a fost fără echivoc: „Salonul Auto Internațional Geneva va avea loc așa cum a fost programat”.

Principalele amenințări au fost cele legate de apropierea de Italia, unde numărul persoanelor afectate a crescut alarmant, precum și potențiala participare a jurnaliștilor și expozanților din China. Este primul eveniment de o amploare crescută din Europa, de la declanșarea focarului de coronavirus din Italia. S-a luat în calcul amânarea cu o săptămână, însă exista riscul ca numele mari de executivi din industrie să nu mai poată fi prezente, ceea ce ar fi reprezentat și un eșec mediatic. De asemenea, sutele de angajați ai companiilor, care și-au făcut deja rezervări la hotel, zecile de companii de servicii care contribuie la desfășurarea show-ului, toate ar fi fost în situația de a nu mai putea participa.

FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu noua Sandero Stepway

Organizatorii au transmis expozanților să verifice pe cont propriu starea de sănătate a angajaților și invitaților, înainte de a ajunge în Elveția. De asemenea, a fost anunțată o dezinfecție amplă în spațiul destinat expoziției, centrul Palexpo, situat în apropiere de aeroportul Geneva.

Numărul vizitatorilor pe parcursul celor zece zile va depăși 500.000 de persoane, probabil, chiar dacă prezența la acest salon, la fel ca la oate saloanele la nviel global, este în scădere. Anul trecut au fost înregistrați 602.000 vizitatori, însă anul acesta ar putea fi primul din ultimii 20 de ani când nu este depășit pragul de 600.000. Aproximativ jumătate din vizitatori sunt străini, în fiecare an.

viewscnt
Afla mai multe despre
geneva
salon auto geneva
coronavirus elveția
cazuri coronavirus italia