Întârzierea la metroul Drumul Taberei începe să facă victime - Șefa Metrorex pleacă

Întârzierea la metroul Drumul Taberei începe să facă victime - Șefa Metrorex pleacă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2020

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit joi în ședință, a numit un nou director general interimar, pe Gabriel Mocanu, în locul Marianei Miclăuș, iar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, explică într-un comunicat că, după ce toți cei implicați l-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, ”termen asumat în mod neforțat”, i-a transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, ”va sta cu mandatul pe masă”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mariana Miclăuș a fost numită în funcția de director general provizoriu în noiembrie 2019, scrie News.ro.

În urmă cu două săptămâni, guvernanții au intrat în subteran pentru a puncta faptul că începerea testelor pe magistrala 5 de metrou spre cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai aglomerate din Capitală, reprezintă un moment istoric, recunoscând însă în același timp că nici actualul guvern nu poate respecta termenul promis, de 30 iunie, pentru punerea în funcțiune, ca și faptul că nici nu mai pot avansa la acest moment un termen clar. La acel moment, ministrul Transporturilor a acuzat "promitacii".

INFOGRAFIC Tesla depășește Toyota și devine, în premieră, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Tesla depășește Toyota și devine, în premieră, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră

”Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 2 iulie 2020, a luat act de demisia Marianei Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu”, a informat acționarul majoritar al companiei, Ministerul Transporturilor.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

“Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei - Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească. După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment,  va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
mariana miclăuș