Shell deschide propria rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice

Shell deschide propria rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2017

Compania petrolieră Shell va deschide prima rețea de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, potrivit unui anunț al companiei. Primele stații vor fi deschise în Marea Britanie, lângă Londra și în nordul țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Royal Dutch Shell, companie petrolieră olandezo – britanică, a anunțat că va investi pentru deschiderea primei rețele de stații de încrăcare a bateriilor vehiculelor electrice, pe teritoriul Mai Birtanii. Este prima companie petrolieră care se implică în zona de încărcare, cu stații dedicate, de la apariția pe scară largă a mașinilor electrice. Investiția arată că amploarea acestui tip de propulsie este suficient de mare pentru a aatrage atenția companiilor care au activități principale în zona petrolului și derivatelor.

Stațiile pe care le va deschide Shell vor fi de tipul fast-charging, astfel că încărcarea se va face mult mai rapid decât la priza de acasă. Mai exact, cele mai multe din actualele vehicule electrice se vor putea încărca în cel mult o jumătate de oră, până la 80% din capacitatea maximă.

Shell a anunțat că rețeaua va ajunge la 10 stații până la finele anului și se va extinde în etapa următoare în restul Marii Britanii, dar și în Olanda și în Filipine, acolo unde există deja o cerere mare de vehicule electrice.

FOTO Polestar, brandul de performanță al Volvo, a lansat primul model, un GT electric cu range extender CITEȘTE ȘI FOTO Polestar, brandul de performanță al Volvo, a lansat primul model, un GT electric cu range extender

Lansarea rețelei de încărcare Shell vine după ce compania a cumpărat NewMotion, o rețea europeană de încărcare, axată în special pe instalarea de pucnte de încărcare, cu acces pe bază de carduri de client.

„Shell consideră ă vehiculele electrice vor forma o parte materială a rețelei de transport”, a declarat șefa diviziei de „future fuels”, Jane Lindsay – Green, de la Shell. Estimările companiei vorbesc despre faptul că, în 2040, un sfert din flota de vehicule a lumii va fi electrică.

Studiile făcute de specialiști arată că în Europa va fi nevoie de peste 1 milion de stații de încărcare, în următorii 13 ani, pentru a face față cererii tot mai mari.

Alte companii petroliere au investit deja în zona de baterii sau de stații deîncărcare, dar niciuna dintre marile nume ale retailului de carburanți nu a deschis stații exclusive.

Rețeaua Shell din Marea Britanie va avea prețuri de 49 de penny pe kWh, după o perioadă promoțională cu prețuri de 25 penny pe kWh, ce va dura câteva luni.

Shell a deschis deja un business cu stații de încărcare în Norvegia, dar la locații ale partenerilor. De asemenea, a deschis o rețea de stații de hidrogen, în Marea Britanie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
masini electrice