Sistemul de transport din București - Ilfov, reorganizat. Pentru prima oară după 1990 apare conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii

Sistemul de transport din București - Ilfov, reorganizat. Pentru prima oară după 1990 apare conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2021

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI) introduce, pentru prima dată după 1990, conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe orașe europene, a anunțat asociația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul de reorganizare a întregului sistem de transport din Regiunea București - Ilfov se va desfășura până în luna septembrie.

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcționa doar în zilele lucrătoare și numai în orele de vârf (06:30 - 09:30 și 16:00 - 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată, arată Agerpres.

VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite CITEȘTE ȘI VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite

Tot din 26 iunie, TPBI a dispus și alte măsuri de optimizare a transportului public de călători și de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar și cu bugetul alocat de Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

"Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 și 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 și 27 și autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în stațiile "Parcul Carol I" de pe traseul liniilor 7 și 47 amplasate pe Str. 11 Iunie", precizează TPBI.

De asemenea, linia 163 va funcționa pe un traseu modificat între terminalele "Giulești Sârbi" și "Piața Operei". Astfel, pe sensul spre Piața Operei: terminal "Giulești Sârbi", traseu de bază până la intersecția Calea Plevnei/ Str. Știrbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Știrbei Vodă, Splaiul Independenței, Bulevardul Eroii sanitari, Piața Operei. Pe sensul către Giulești Sârbi: Piața Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Știrbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal "Giulești Sârbi".

Linia 117 va funcționa pe sensul spre terminalul "Piața Sf. Vineri" pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coșbuc, autobuzele traversând intersecția pe spațiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în stația "Piața Regina Maria", amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Stația "Piața Regina Maria", amplasată în rond, se suspendă.

Allianz Țiriac Pensii a plasat o parte din banii viitorilor pensionari în CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România CITEȘTE ȘI Allianz Țiriac Pensii a plasat o parte din banii viitorilor pensionari în CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România

Linia 261 va funcționa pe sensul către terminalul "Complex Comercial Băneasa" pe un traseu modificat de la intersecția Șos. București-Ploiești/ Str. Elena Văcărescu, pe Șos. București-Ploiești până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Nu în ultimul rând, pe sensul de mers către terminalul "Valea Oltului", autobuzele liniei 368 vor efectua opriri și în stația "Piața Romană" amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport
stb
bucuresti