Skoda a pornit producția de baterii pentru mașini electrice, în prima uzină a grupului VW din afara Germaniei

Skoda a pornit producția de baterii pentru mașini electrice, în prima uzină a grupului VW din afara Germaniei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mai 2022

Skoda a dat startul pe liniile de fabricație din Lada Boleslav pentru bateriile destinate tuturor mașinilor dezvoltate pe platforma MEB a grupului Volkswagen, fiind prima astfel de uzină din afara Germaniei a companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica de baterii electrice Skoda, din Mlada Boleslav, are 250 de angajați și are ca target de producție 250.000 de baterii anual, care vor fi instalate pe mașini ale mărcii cehe, dar și ale mărcilor Audi, Volkswagen și SEAT.

„Astăzi este o zi specială pentru Skoda Auto. Prin lansarea producției de baterii MEB, construim acum o componentă cheie în inima companiei. Asta înseamnă că ne-am atins o altă țintă pe drumul către tranziția cu succes la electromobilitate”, a declarat Michael Oeljeklaus, director pentru producție și logistică în board-ul Skoda Auto. „Am investit în jur de 130 milioane de euro și putem produce acum peste 250.000 sisteme de baterii MEB pe an – pentru modelele electrice Skoda și pentru cele ale altor mărci din grup. Obiectivul nostru este clar: vrem să producem e-componente sau e-vehicule în toate cele trei uzine cehe până în 2030”.

Reprezentanții Skoda au mai precizat că au în plan ca până la finalul lui 2023, uzina se va extinde pentru a produce peste 380.000 de baterii pe an.

VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană

Bateriile produse în singura astfel de uzină din afara Germaniei, a grupului VW au mai multe capacități, fiind destinate diferitelor modele ale grupului. Cea mai mică are opt module cu o capacitate de 55 kWh, iar cea de capacitate mediană (nouă module) are 62 kWh. Bateria cea mai mare este cea cu 12 module și 82 kWh capacitate. Fiecare modul de baterie conține 24 de celule, iar bateria mai este echipată cu sistem de răcire, sistem de management al bateriei și conectorii electrici.

Tot la Mlada Boleslav sunt produse, încă din 2019, bateriile de înaltă tensiune pentru modele hibrid și plug-in hibrid ale grupului.

Skoda produce în acest moment două versiuni ale modelului electric Enyaq iV, dar planurile companiei prevăd lansarea altor trei modele noi, complet electrice, mai mici și mai ieftine.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda masini electrice
baterii electrice masini
skoda enyaq
vw meb