Skoda reduce producția din cauza deficitului de cipuri

Skoda reduce producția din cauza deficitului de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2023

Skoda Auto, o divizie a grupului german Volkswagen, va reduce producția săptămâna aceasta, din cauza deficitului de cipuri, au anunțat sindicatele de la producătorul auto ceh, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unele schimburi care lucrează la producția modelelor Octavia, Enyaq, Fabia, Scala și Kamiq vor fi anulate, au precizat sindicatele.

Ford taie prețurile pentru modelul Mustang Mach-E și majorează producția ca răspuns la reducerile anunțate de Tesla CITEȘTE ȘI Ford taie prețurile pentru modelul Mustang Mach-E și majorează producția ca răspuns la reducerile anunțate de Tesla

"După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situația producției se înrăutățește din nou", au precizat sindicatele, în buletinul săptămânal Skodovacky Odborar.

În 2022, vânzările Skoda pe plan global au scăzut cu 16,7%, din cauza lipsei de componente, a problemelor apărute pe lanțurile de aprovizionare și a războiului din Ucraina, dar cu toate acestea compania se așteaptă la îmbunătățirea situației în 2023, scrie Agerpres.

"Situația de pe piață va rămâne tensionată în 2023, dar suntem prudent optimiști că situația se va îmbunătăți în lunile următoare", a declarat directorul general de la Skoda Auto, Klaus Zellmer.

Cu peste 33.000 de angajați la trei fabrici, Skoda este unul din cei mai mari angajatori și exportatori din Cehia. Însă, în ultimii ani, livrările sale au scăzut constant după ce, în 2019, a livrat peste 1,24 milioane de autovehicule la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
masini