SpaceX a lansat o nouă rundă de finanțare, care evaluează compania la circa 127 de miliarde de dolari

SpaceX a lansat o nouă rundă de finanțare, care evaluează compania la circa 127 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

SpaceX a lansat o nouă rundă de finanțare, care evaluează compania privată la aproximativ 127 de miliarde de dolari, prin intermediul căreia compania spațială vrea să atragă capital nou de până la 1,725 miliarde de dolari, la un preț de 70 de dolari pe acțiune, potrivit unui e-mail la nivel de companie, obținut de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna februarie, SpaceX și-a divizat acțiunile în proporție de 10 la 1, ceea ce a redus prețul acțiunilor comune la 56 de dolari pe unitate – noua evaluare reprezentând o creștere de 25%, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

SpaceX efectuează, de asemenea, o vânzare secundară de acțiuni către persoane din interiorul companiei și acționari existenți pentru titluri în valoare de până la 750 de milioane de dolari.

Compania efectuează aceste oferte secundare în mod regulat, ca o modalitate pentru acționarii de lungă durată de a vinde acțiuni, având în vedere că SpaceX rămâne privată de mai bine de 20 de ani de la înființare.

Detaliile despre infuzia de numerar nu au fost publicate anterior.

New York Post a scris pentru prima dată că SpaceX intenționează să atragă mai multe fonduri și a remarcat, citând surse anonime, că majorarea de capital a înregistrat ”o cerere eidicată” până acum.

Evaluarea companiei a crescut vertiginos în ultimii câțiva ani, deoarece SpaceX a strâns miliarde pentru a finanța lucrări la două proiecte care au nevoie de o finanțare mare: racheta de generație următoare Starship și rețeaua sa globală de internet prin satelit Starlink.

Runda de finanțare a companiei are loc în momentul în care fondatorul și CEO-ul Elon Musk este acuzat de hărțuire sexuală de o fostă însoțitoare de bord  a SpaceX.

Miliardarul a negat acuzațiile făcute împotriva lui drept ”acuzații nebunești”.

Se pare că însoțitoarea de bord nu a dat în judecată SpaceX și, în schimb, a ajuns la un acord pentru o indemnizație de 250.000 de dolari, în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
finantare