STB - Gata greva, directorul anunță acum concedieri

STB - Gata greva, directorul anunță acum concedieri

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2022

Directorul general al STB, Adrian Criț, a anunțat că se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au participat la declanșarea protestului ilegal, aceștia urmând a fi cercetați de Comisia de disciplină. Criț a precizat că vor exista ”cu siguranță” concedieri, anunțând, totodată, că există foarte multe solicitări de angajare. În plus, directorul STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu durata grevei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Oricât de mare ar fi nemulțumirea unor angajați, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul față de cetățean trebuie să primeze. Nevoile orașului trebuie să primeze, zi de zi. Conștientizarea faptului că împreună, angajații STB trebuie să respectăm programul de transport și să ne îndeplinim serviciul față de bucureșteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat directorul STB, Adrian Criț într-o conferință de presă. 

România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria CITEȘTE ȘI România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria

El a anunțat o serie de investiții la Societatea de Transport București, scrie News.ro

”În următoarea perioadă, împreună cu municipalitatea, avem în curs de achiziție o serie de mijloace de transport moderne, tramvaie, autobuze electrice, troleibuze. Municipalitatea investește în infrastructură, noi, cu toții, ne dorim un transport de calitate”, a mai spus Criț.

Directorul STB a explicat că se fac verificări pentru identificarea celor care au declanșat protestul ilegal: ”Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate niște notificări (...) Așa cum precizam, căutăm vinovații, cei care au declanșat această grevă ilegală. Analizăm. Credeți-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunțului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”. 

Criț a explicat că ”responsabilitatea majoră a acestui miting ilegal revine celor care au declanșat această grevă”. 

”În anul acesta am identificat o serie de probleme vis-a-vis de condițiile de muncă și vom interveni punctual (...) aceste condiții nu sunt de acum, de anul trecut, de acum doi ani, sunt probleme de zeci de ani (...) Eu nu am spus că nu se vor rezolva problemele, pe lista de achiziții existau aceste achiziții pentru remedierea acestor probleme”, a mai declarat directorul general al STB. 

Întrebat ce i-a determinat pe angajați să revină pe traseu, Cri a afirmat: ”Angajații fideli instituției și cetățeanului au conștientizat faptul că-și vor pierde locul de muncă dacă nu revin pe traseu”. 

De asemenea, întrebat dacă a primit datele cu privire la cei care au participat la protest, Criț a afirmat: ”Au început să vină datele respective care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajați concediați. Cu siguranță”. 

Directorul general al STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetățenii nu au putut circula. 

”Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovați, cei care au declanșat această grevă ilegală, pe care justiția i-a considerat că au declanșat greva”, a mai declarat Criț.  

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
adrian criț
greva