Stellantis a depășit VW și a devenit cea mai mare companie auto din Europa, după vânzări

Stellantis a depășit VW și a devenit cea mai mare companie auto din Europa, după vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 apr 2021

Noua companie auto Stellantis, născută din fuziunea dintre PSA și FCA, a reușit, după două luni din 2021, să depășească liderul istoric al industriei auto europene, Volkswagen, pe toate segmentele, autoturisme și vehicule comerciale, după cum arată datele oficiale analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Succesul Stellantis, compania multinațională care reunește 14 mărci auto, din Europa și SUA, a înregtistrat un prim succes comercial în acest an. Astfel, valorile cumulate pentru autoturisme și vehicule comerciale arată că Stellantis a depășit Volkswagen, fiind pentru prima dată în istoria recentă a industriei auto europene când compania germană este depășită de un competitor, din punct de vedere al volumelor.

Potrivit cifrelor de vânzări din primele două luni publicate de ACEA, Stellantis a însumat 480.888 de autovehicule, în cele 30 de piețe din UE și celelalte țări europene din care sunt colectate date, iar Volkswagen Group a vândut 452.400 autovehicule.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Victoria de moment a Stellantis a fost subliniată și de vânzările modelului Peugeot 208, care a fost în luna februarie cel mai vândut automobil din Europa, luând acest titlu celebrului VW Golf. Mai mult, un al doilea model al Peugeot, SUV-ul 2008, s-a situat pe locul al doilea, pentru a accentua dominația de moment a acestei mărci. Pe segmentul de autoturisme, Volkswagen și-a păstrat supremația, cu 419.855 unități vândute și 431.392 unități înmatriculate, după cum reiese din statisticile ACEA (înregistrând o scădere de 24% față de anul trecut). Stellantis a vândut 377.244 autoturisme (377.905 înmatriculate, în scădere cu 24,7% față de anul trecut. Diferența a fost dată de vehiculele comerciale, segment pe care VW a vândut 32.544 unități, iar Stellantis – 103.644 unități, potrivit cifrelor publicate de Automotive News.

Anul trecut, diferența dintre înmatriculările Volkswagen și cele două companii care au fuzionat în Stellantis (PSA și FCA), a fost una foarte mare: 3,23 milioane unități față de 3,04 milioane unități, pe segmentul de autoturisme diferențele fiind și mai mari: 2,63 milioane pentru VW și 2,25 milioane pentru Stellantis.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
volkswagen
vanzari auto
inmatriculari auto
cele mai vandute masini