Stellantis, credit de 12 miliarde euro pentru investiții, cu care va plăti și datoriile PSA și FCA

Stellantis, credit de 12 miliarde euro pentru investiții, cu care va plăti și datoriile PSA și FCA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2021

Stellantis a contractat un nou credit pentru a-și acoperi datorii anterioare și pentru a-și asigura lichidități pentur investițiile viitoare. Compania avea două credite de peste 9 miliarde de euro, de la cele două companii fondatoare.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Stellantis și-a asigurat lichiditățile necesare investițiile în electrificare pentru următorii ani, cu ajutorul unei facilități de credit sindicalizat, potrivit unui anunța al companiei. PSA Group angajase un credit în perioada pandemiei în valoare de 3 miliarde de euro, iar FCA avea și ea o finanțare contractată în valoare de 6,5 miliarde euro. Cu noul credit, Stellantis reușește să-și plătească cele două datorii și mai rămâne și cu bani de investiții.

Valoarea totală a creditului sindicalizat se ridică la 12 miliarde euro, fiind obținută de la un consorțiu format din 29 de bănci. Totodată, constructorul auto a obținut și o prelungire a termenului de plată, față de creditele anterioare.

Volvo cumpără toate operațiunile de producție și vânzări din China, de la Geely CITEȘTE ȘI Volvo cumpără toate operațiunile de producție și vânzări din China, de la Geely

Creditul va putea fi utilizat pentru orice fel de cheltuieli curente și este format din două tranșe, una cu o durată de 3 ani, de 6 miliarde de euro, și una de 5 ani, de asemenea de 6 miliarde euro. Fiecare tranșă are opțiunea de a fi prelungită de două ori, cu câte un an fiecare.

Stellantis precizează că tranzacția confirmă „susținerea solidă de care beneficiează” din partea băncilor partenere.

Stellantis a anunțat recent, în cadrul strategiei de electrificare, că va investi circa 30 de miliarde de euro în dezvoltarea gamei electrice acelor 14 mărci ale sale, cu ajutorul a patru platforme diferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis credit
investitii stellantis
psa credit
fca credit