Stellantis și Samsung SDI au anunțat o investiție de 2,5 miliarde de dolari într-o nouă uzină de baterii

Stellantis și Samsung SDI au anunțat o investiție de 2,5 miliarde de dolari într-o nouă uzină de baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 mai 2022

Constructorul de automobile Stellantis și producătorul de baterii Samsung SDI au confirmat crearea unui joint-venture care va avea ca obiect de activitate construirea unui uzine de baterii litiu-ion în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Stellantis va folosi pentru mașinile sale electrice din SUA baterii produse în viitoarea uzină din Kokomo, Indiana, ce va fi ridicată împreună cu Samsung SDI. Cele două companii, care anunțaseră în luna octombrie a anului trecut semnarea unui memorandum, au anunțat că vor investi 2,5 miliarde de dolari într-un joint-venture.

Uzina ar trebui să devină operațională în 2025, va avea aproximativ 1.400 de angajați și va avea o capacitate inițială de 23 de GWh, cu perspectiva de creștere la 33 GWh. Lucrările de construcție vor demara chiar în acest an.

Investiția va crește la 3,1 miliarde dolari, în funcție de solicitările pieței și necesarul de baterii al Stellantis.

Fostul director Dacia, Nicolas Maure, care conducea Avtovaz și Lada, a fost înlocuit cu un ministru rus CITEȘTE ȘI Fostul director Dacia, Nicolas Maure, care conducea Avtovaz și Lada, a fost înlocuit cu un ministru rus

„A trecut mai puțin de un an de când am prezentat strategia de electrificare ambițioasă, susținută de implementarea a cinci gigafabrici în Europa și America de Nord”, a declarat Carlos Tavares, CEo Stellantis. „Anunțul pe care îl facem astăzi confirmă încă o dată capacitatea noastră de a produce de baterii la scară mondială și de a demonstra angajamentul Stellantis în favoarea unui viitor decarbonizat prezentat în Planul Dare Forward 2030”.

Stellantis și-a propus să vândă 5 milioane de vehicule electrice anual, începând din 2030, dată la care pe piața din Europa întreaga gamă va fi exclusiv electrică, iar în America de Sud va acoperi 50% din gamă. În același timp, Stellantis și-a propus să urce capacitatea inițială de producție a bateriilor de 140 GWh până la 400 GWh, cu ajutorul a cinci uzine. Bugetul total prevăzut pentru electrificarea celor 14 mărci se ridică la 35 de miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fabrica baterii
samsung sdi
masini electrice