Stellantis va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaților săi din Franța, pentru a compensa inflația

Stellantis va oferi sprijin financiar de până la 1.400 de euro angajaților săi din Franța, pentru a compensa inflația
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Grupul auto Stellantis va oferi un sprijin financiar în valoare de până la 1.400 de euro majorității angajaților săi din Franța, pentru a-i ajuta să facă față inflației, și va discuta în curând o măsură similară în Italia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Criza costului vieții din Europa exdercită o presiune în creștere asupra salariilor, deoarece companiile de pe continent se confruntă cu solicitări din partea lucrătorilor de a amortiza impactul creșterii prețurilor, scrie News.ro.

Ultima sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus CITEȘTE ȘI Ultima sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Ca parte a inițiativei sale, Stellantis va devansa în decembrie și negocierile salariale din Franța, programate inițial pentru începutul anului viitor, a declarat producătorul auto după discuții cu sindicatele.

Ajutorul acordat angajaților din Franța va include o plată unică a bonusului și posibilitatea de a converti în numerar trei zile libere acordate pentru orele suplimentare.

Aproximativ 60% dintre lucrători vor fi eligibili pentru sprijinul maxim, în timp ce 20% vor avea dreptul la ajutor în valoare de 1.100 de euro. Cei 20% dintre lucrători care au cele mai mari salarii nu vor primi nimic.

”Propunerile făcute de management și împărtășite cu partenerii sociali fac posibilă creșterea puterii de cumpărare a angajaților noștri peste nivelul inflației”, a declarat Bruno Bertin, director de Resurse Umane la Stellantis.

Un purtător de cuvânt al grupului franco-italian a declarat pentru Reuters că Stellantis gestionează subiectul inflației de la țară cu țară și că va lansa discuții în Italia în săptămânile următoare.

”Fiecare țară este specifică, în ceea ce privește legislația și inflația”, a spus purtătorul de cuvânt, lăsând de asemenea ușa deschisă pentru mișcări similare în alte domenii.

”Lucrăm la un model de construcție cu partenerii noștri de sindicat, respectând reglementările locale, constrângerile și calendarul, pentru a face cele mai bune propuneri pentru a proteja atât interesele companiei, cât și ale angajaților”.

Stellantis operează și produce în mai multe țări din lume, inclusiv Italia, Polonia, Statele Unite și Canada.

Săptămâna trecută, producătorul auto rival Renault  a oferit personalului plăți excepționale de peste 1.000 de euro, în timp ce retailerul Carrefour a oferit o creștere a salariului cu 2,5%, alături de o plată unică de 100 de euro, în octombrie, și o reducere la achiziții, potrivit sindicatelor.

Primăria Capitalei face sondaj printre bucureșteni pentru a vedea care este nivelul corupției în rândul funcționarilor CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei face sondaj printre bucureșteni pentru a vedea care este nivelul corupției în rândul funcționarilor

CFDT, unul dintre sindicatele cele mai moderate din Franța, a răspuns spunând că plățile unice nu vor rezolva problema scăderii puterii de cumpărare și că salariile trebuie îmbunătățite. Sindicatul cere ca negocierile salariale să înceapă în octombrie.

În Italia, Stellantis și sindicatele încep discuțiile pentru reînnoirea contractului pentru majoritatea angajaților grupului din țară, care urmează să expire la sfârșitul anului. Sindicatele sunt așteptate să își prezinte propunerea pentru noul acord, inclusiv pentru majorări salariale, luna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
bani
inflatie