SUA anchetează 30 de milioane de vehicule echipate cu airbag-urile defecte produse de Takata

SUA anchetează 30 de milioane de vehicule echipate cu airbag-urile defecte produse de Takata
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2021

Administrația americană pentru siguranța traficului (NHTSA) a anunțat că a deschis o anchetă asupra a 30 de milioane de vehicule fabricate în SUA de diverși producători auto care sunt echipate cu airbag-urile defecte produse de grupul nipon Takata, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba de modele din anii 2001 - 2019, iar analiza tehnică vizează 1.384 de diferite modele de vehicule modele, scrie Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Deocamdată nu s-au identificat riscuri legate de siguranță, iar șoferii nu trebuie să ia urgent măsuri, a precizat NHTSA.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de airbag-uri Takata, din care 67 milioane în SUA, au fost înlocuite din cauza temerilor că ar putea exploda.

Pe plan global s-au înregistrat peste 400 de accidente și 28 de decese, inclusiv 19 în SUA, legate de airbag-urile defecte produse de Takata.

ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România

Noua investigație include vehicule asamblate de Honda, Ford, Toyota, General Motors, Nissan, Subaru, Tesla, Ferrari, Mazda, Daimler AG, BMW, Chrysler (acum parte din grupul Stellantis NV), Porsche, Jaguar Land Rover.

"Deși nu au fost identificate riscuri legate de siguranță, sunt necesare noi analize pentru a evalua riscurile viitoare provocate de airbag-urile care nu au fost rechemate la service", se arată în comunicatul NHTSA.

Honda a anunțat că "producătorii auto colaborează de câțiva ani cu NHTSA pentru a se asigura în legătură cu siguranța airbag-urilor".

Airbag-urile frontale Takata conțin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice și declanșarea anormală a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
takata
airbag