Suzuki motivează că nu a respectat standardele de testare a consumului din cauza resurselor financiare limitate

Suzuki motivează că nu a respectat standardele de testare a consumului din cauza resurselor financiare limitate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 mai 2016

Suzuki, al patrulea mare producător japonez, a motivat că a folosit metode neconforme de testare a consumului de carburant din cauza resurselor financiare reduse și a susținut că nu a vrut să înșele consumatorii, informează Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna aceasta, Suzuki a recunoscut că a testat eficiența consumului folosind metode care nu sunt admise de legislația japoneză.

Suzuki susține că, începând cu 2008, nu a avut fondurile necesare pentru efectuarea testelor solicitate de legislația japoneză, motivul fiind "criza economică și presiunea de a dezvolta noi modele". 

Compania a trimis astăzi date suplimentare legate de consum către autoritățile nipone și a afirmat că testele incorecte au vizat 14 modele Suzuki, față de 16 cât raportase initial.

Totodată, testele neconforme au implicat 12 modele vândute sub alte mărci.

Profitul operațional al Volkswagen a crescut surprinzător primul trimestru, însă vânzările au scăzut sub 51 mld. euro CITEȘTE ȘI Profitul operațional al Volkswagen a crescut surprinzător primul trimestru, însă vânzările au scăzut sub 51 mld. euro

Luna trecută, Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, a recunoscut că a folosit metode de testare a eficienței consumului de carburant neconforme cu legislația japoneză începând din 1991. Astfel, Mitsubishi a prezentat date false privind eficiența energetică a nouă modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan.

Constructorul auto japonez Nissan a anunțat, luna aceasta, că intenționează să preia, printr-o majorare de capital, 34% din acțiunile Mitsubishi.

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki
mitsubishi
consum
teste
nissan