Tesla a anunțat reduceri de preț în China, după reducerea taxelor vamale. Germania va profita cel mai mult de noile taxe

Tesla a anunțat reduceri de preț în China, după reducerea taxelor vamale. Germania va profita cel mai mult de noile taxe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mai 2018

Tesla Model X este unul dintre beneficiarii reducerii de taxe vamale din China, prețul său reducându-se cu echivalentul a 14.000 de dolari. Cei care vor profita cel mai mult de aceste reduceri sunt însă constructorii germani de automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a anunțat că va reduce prețul mașinilor sale vândute în China cu cu circa 6 procente, ca urmare a reducerii taxelor vamale pentru automobile și componente. Reprezentanții administrației chineze au transmis o declarație privind reduceri de tarife de la 1 iulie cu 10 procente, de la 25 la 15%, pentru autoturisme, și la 6 procente la componente.

Cei de la Tesla au spus că vor aplica reduceri de preț chiar înainte de intrarea în vigoarea  reducerilor aplicate de guvern.

Analiștii sunt de părere că reducerea pe care o va aplica China tarifelor vamale pentru autoturisme va conduce nu doar la reduceri de prețuri pentru mașinile importate, dar și o reducere a prețurilor pentr mașinile produse local. Guvernul țintește, în urma acestui proces, o reducere a prețurilor pentru vehiculele electrice.

Pe de altă parte, analizele făcute pe structura pieței locale arată că cei care vor profita cel mai mult de această reducere vor fi constructorii germani de automobile. Potrivit datelor Jato Dynamics, importurile de mașini din Germania se află pe primul loc, cu 33% din piață, urmate de cele din SUA, cu 22%, și cele din Japonia cu 19%. Unul dintre cei mai mari importatori de vehicule din China este BMW, care depășește ceilalți constructori germani, care au preferat să construiască local cele mai multe modele vândute în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
tesla
masini electrice