Tesla a câștigat pentru prima dată mai mult de 1 miliard de dolari într-un trimestru

Tesla a câștigat pentru prima dată mai mult de 1 miliard de dolari într-un trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2021

Grație unui număr record de autovehicule livrate în al doilea trimestru al acestui an, constructorul american de automobile electrice Tesla a câștigat pentru prima dată în istoria sa mai mult de un miliard de dolari în decursul a trei luni, dar a avertizat că penuria de semiconductori rămâne o amenințare, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Situația pe partea de semiconductori continuă să fie "destul se serioasă", a subliniat luni directorul Tesla, Elon Musk într-o conferință telefonică cu analiștii. "Este dificil de spus cât timp va dura pentru că nu putem face nimic", a adăugat Musk. Cu toate acestea, Musk a spus că Tesla se așteaptă în continuare să demareze producția SUV-ului Model Y la uzinele de la Berlin (Germania) și Austin (Texas), care în prezent sunt în construcție, scrie News.ro.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

În pofida penuriei de cipuri și a problemelor de aprovizionare care perturbă sectorul auto de la începutul anului, Tesla a livrat un număr de 201.250 de vehicule în al doilea trimestru, un nivel fără precedent. În consecință, profitul net al grupului a crescut de zece ori în ritm anual până la 1,14 miliarde de dolari. De asemenea, cifra de afaceri aproape s-a dublat până la 11,96 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Tesla, companie pentru care o mare parte din profituri provin din vânzarea de certificate de poluare către alte companii, deoarece automobilele sale nu sunt poluante, se așteaptă ca această sursă de venituri să înceapă să se reducă. În al doilea trimestru al acestui an veniturile generate de această activitate s-au cifrat la 345 milioane de dolari, față de 518 milioane de dolari în trimestrul precedent.

În schimb, dacă în primul trimestru compania lui Elon Musk a înregistrat un profit operațional de 101 milioane de dolari grație bitcoin, în trimestrul al doilea a înregistrat pierderi de 23 milioane de dolari din același motiv. Tesla a provocat o surpriză la începutul anului atunci când a anunțat că a achiziționat că a achiziționat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Valoarea celei mai importante criptomonede a crescut exploziv până la mijlocul lunii aprilie pentru ca ulterior să se deprecieze.

Ryanair a înregistrat noi pierderi importante: „Virusul continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre.” CITEȘTE ȘI Ryanair a înregistrat noi pierderi importante: „Virusul continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre.”

Tesla a dominat mult timp piața vehiculelor electrice însă în prezent se confruntă cu o concurență crescută, de exemplu prin intrarea pe piață SUV-urilor a modelelor Mustang Mach-E de la Ford și ID.4 de la Volkswagen. Potrivit firmei de cercetare de piață Cox Automotive, în al doilea trimestru al acestui an Tesla a controlat 64% din vânzările de automobile electrice în SUA, față de 71% în primul trimestru al acestui an și 83% în trimestrul al doilea al anului trecut.

Ca fapt divers, Elon Musk a anunțat că nu va mai participa la viitoarele conferințe telefonic care urmează în mod tradițional publicării rezultatelor trimestriale "decât dacă voi avea ceva important să vă spun". Aceste conferințe erau un ritual pentru Musk care profita de aceste ocazii pentru a lăuda tehnologia Tesla sau a ataca rivalii sau criticii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini