Tesla Model 3 va termina anul 2021 în poziția de cea mai vândută mașină electrică în Europa

Tesla Model 3 va termina anul 2021 în poziția de cea mai vândută mașină electrică în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2021

Anul 2021 se va termina cu Tesla Model 3 pe primul loc în clasamentul mașinilor full-electrice în Europa, urmată de Volkswagen ID3 și Renault Zoe. Dacia Spring a fost pe locul trei în noiembrie și probabil va fi în top 5 și în decembrie, datorită cererii bune în piețe precum Italia, Franța și România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pornind de la datele JATO se ppoate estima că în întreg 2021 vânzările Tesla Model 3 vor fi de 125.000 unități, Volkswagen ID 3 va totaliza 70.000 de unități, iar Renault Zoe, peste 65.000 de unități, scrie Hotnews.ro.

BMW intenționează să angajeze 6.000 de persoane în 2022, anticipând creșterea cererii de vehicule electrice CITEȘTE ȘI BMW intenționează să angajeze 6.000 de persoane în 2022, anticipând creșterea cererii de vehicule electrice

Cifrele au fost mai mari și fiindcă multe companii au dat, din cauza crizei procesoarelor, prioritate modelelor electrice care au marjă mai bună de profit și contribuie și la o medie mai mică de emisii de CO2 pentru întreaga gamă a unui brand.

Datele cele mai noi arată că o serie de modele apărute în acest an se vând foarte bine: Dacia Spring, Tesla Model Y, Skoda Enyaq și Volkswagen ID4.

2021 este cel mai bun an pentru mașinile full-electrice în Europa, iar asta se întâmplă și fiindcă interesul publicului este mai mare, dar mai ales fiindcă se acordă subvenții importante la achiziție. Au contat mult alte două lucruri: anunțurile UE, dar și a unor state privind renunțarea la mașinile pe combustie internă după 2035, dar și anunțurile diverșilor producători auto despre electrificarea întregii game.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
masini electrice