Tesla Model S a pierdut titlul de cel mai sigur sedan ultralux acordat de Consumer Reports

Tesla Model S a pierdut titlul de cel mai sigur sedan ultralux acordat de Consumer Reports
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2017

Tesla Model S a pierdut titlul de cel mai sigur sedan ultralux acordat de Consumer Reports, din cauză că nu are activat sistemul automat de frânare de urgență, tehnologie promisă cumpărătorilor ca echipament standard, arată publicația americană, care a redus și ratingurile pentru Model X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tesla “spune în continuare că lucrează la rezolvarea problemelor de software, însă și-a lăsat clienții chiar și șase luni fără funcția promisă. Precedentele versiuni ale Model S și Model X erau echipate din start cu sisteme automate funcționale pentru frânarea de urgență (AEB), însă nu și modelele produse începând cu finele lunii octombrie 2016”, potrivit Consumer Reports.

Revista americană a tăiat 2 puncte din scorul acordat Model S, până la 85 puncte, automobilul electric coborând până pe poziția a treia în clasamentul celor mai sigure mașini din categoria ultralux, în spatele Lexus LS și BMW Seria 7. Consumer Reports acordă puncte în plus automobilelor care frânează automat în caz de urgență, în condițiile în care tehnologia ajută la prevenirea accidentelor.

Rezultate Automobile Dacia: încasări record, de 4,6 miliarde euro. Producția de vehicule Dacia a scăzut cu 5,5% CITEȘTE ȘI Rezultate Automobile Dacia: încasări record, de 4,6 miliarde euro. Producția de vehicule Dacia a scăzut cu 5,5%

Model X a pierdut tot 2 puncte, de la 58 la 56, noul scor plasând mașina în partea de jos a clasamentului pentru categoria SUV-urilor de mărime medie.

Într-un comunicat remis publicației, reprezentanții Tesla au estimat că softul AEB pentru ambele modele va fi actualizat începând de mâine, 27 aprilie.

Punctajele acordate Model S și Model X vor fi reevaluate după ce Tesla va actualiza softul AEB pentru toți clienții existenți și va începe să vândă toate mașinile cu AEB activat, potrivit Consumer Reports.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model s
model x
cel mai sigur sedan ultralux
franare automata de urgenta
consumer reports