Toyota anunță un profit operațional record

Toyota anunță un profit operațional record
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2021

Toyota Motor Corp, cel mai mare producător auto nipon, a raportat miercuri un profit operațional record, de 997,49 miliarde de yeni (9,15 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2021, în urma redresării vânzărilor și a gestionării deficitului de cipuri mai bine decât multe rivale, transmit Reuters și Kyodo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Analiștii se așteptau la un profit operațional trimestrial de 752 miliarde de yeni, după ce în trimestrul doi din 2020 compania înregistrase un câștig de doar 13,9 miliarde de yeni, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Cel mai spectaculos proiect de infrastructură din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai spectaculos proiect de infrastructură din România

Totuși, Toyota a menținut estimarea din mai privind un profit operațional de 2.500 miliarde de yeni în actualul an fiscal, din cauza incertitudinilor provocate de extinderea pandemiei în economiile emergente, a deficitului de semiconductori și a prețului mai ridicat al componentelor.

Analiști intervievați de Refinitiv se așteaptă la un profit operațional de 2.880 miliarde de yeni în anul fiscal care se va încheia în martie 2022.

Producătorul auto nipon a menținut estimarea privind vânzarea a 8,7 milioane de vehicule în actualul an fiscal, în creștere de la 7,65 milioane de unități anul trecut.

Și profitul net a urcat la nivelul record de 897,83 miliarde de yeni (8,2 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2021, în urma cursului de schimb favorabil, în timp ce vânzările Toyota au urcat cu 72,5%, la 7.940 miliarde de yeni.

În acest an fiscal compania se așteaptă la o creștere de 2,4% a profitului net, la 2.300 miliarde de yeni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
masini