Traficul pe aeroportul Henri Coandă a depășit 7,1 milioane de pasageri în primele opt luni

Traficul pe aeroportul Henri Coandă a depășit 7,1 milioane de pasageri în primele opt luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2016

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România, a fost de 7,138 milioane în perioada ianuarie-august 2016, în creștere cu peste 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat luni compania care administrează cele două aeroporturi, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care se așteaptă să atingă anul acesta pragul de 10 milioane de pasageri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

CNAB administrează atât aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, cât și aeroportul Băneasa, ultimul având un trafic extrem de redus, scrie News.ro.

În 2015, aeroportul Henri Coandă a înregistrat un trafic de 9,3 milioane de pasageri.

”Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în perioada ianuarie – august 2016 a înregistrat o creștere de 16,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016”, se arată în comunicat.

Creșterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al țării a generat și nemulțumiri în ultimele luni, din cauza aglomerației exagerate.

eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți CITEȘTE ȘI eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți

Din 9 septembrie, Compania Națională Aeroporturi București a deschis încă două ghișee pentru polițiștii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Noile măsuri vin în sprijinul activității Poliției de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian, potrivit CNAB.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc.       

viewscnt
Afla mai multe despre
henri coanda