Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2019

FAN Courier, cel mai mare jucător pe piața locală de curierat, își consolidează poziția pe segmentul transporturi integrate și logistică prin achiziția companiei SLS Cargo, fondată în 2014 de omul de afaceri Mihai Stoica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția a fost perfectată de acționarii celor două companii la începutul lunii noiembrie și se află, în prezent, în procedură de avizare la Consiliul Concurenței.

Compania SLS Caro va opera în continuare sub brand propriu. Cu o echipă de 120 de angajați, șapte birouri operaționale în România și două în afara țării, SLS Cargo a încheiat exercițiul financiar din 2018 cu o cifră de afaceri de 12 milioane de euro.

FOTO Daimler a lansat SUV-ul de lux Mercedes-Maybach GLS, pentru clienți bogați, dar o umbră a vechilor limuzine de lux CITEȘTE ȘI FOTO Daimler a lansat SUV-ul de lux Mercedes-Maybach GLS, pentru clienți bogați, dar o umbră a vechilor limuzine de lux

În baza parteneriatului, compania SLS Cargo va continua să funcționeze sub brand propriu, fără a fi absorbită de FAN Courier. Fondatorul companiei își menține calitatea de acționar și CEO, o decizie similară fiind asumată și pentru echipa de top management a operatorului de freight forwarding.

”Ne bucurăm să devenim partener al liderului unei piețe în continuă dezvoltare. Suntem convinși că transferul reciproc de know-how va fi cheia dezvoltării noastre pe termen lung”, spune Mihai Stoica, fondatorul companiei SLS Cargo.

Compania de servicii logistice SLS Cargo a demarat operațiunile în anul 2014 prin deschiderea primului său birou operațional în București. În 2015, activitatea companiei se dezvoltă prin deschiderea a două locații noi în Rădăuți și în Constanța, urmate în anul 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din București.

Odată cu formarea unei noi echipe, 2017 a însemnat și  deschiderea primului terminal feroviar în București exclusiv operat de SLS Cargo.

În 2018, compania a deschis primele birouri în Bulgaria și în Italia.

Anul acesta, SLS Cargo și-a consolidat poziția de jucător pe piața serviciilor de transport și logistică prin operarea a 25.000 mp spații de depozitare în 4 locații din Mogoșoaia, Bâcu, Buftea și Cluj, gestionarea unei flote proprii de camioane precum și derularea activității operaționale de transport prin 7 birouri în Romania și 2 birouri internaționale, în Bulgaria și Italia.

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. În 2006 a devenit liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent.

Compania are circa 50.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, peste 6.900 de colaboratori și o flotă auto de aproximativ 4.200 de autovehicule.

FAN Courier a încheiat exercițiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 147 de milioane de euro. Compania estimează pentru anul în curs o creștere a afacerilor cu 15%, după investiții de peste 15 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fan courier
sls cargo