Tranzacție pregătită: Grupul GEFCO, cu operațiuni și în România, scos la vânzare. Acord estimat la peste 2 miliarde euro

Tranzacție pregătită: Grupul GEFCO, cu operațiuni și în România, scos la vânzare. Acord estimat la peste 2 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2021

Furnizorul de servicii de logistică GEFCO Group, cu activități și în România, a fost scos la vânzare, proprietarii Russian Railways și Stellantis anticipând încasări de peste 2 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Russian Railways și Stellantis au angajat băncile JP Morgan și Rothschild să se ocupe de tranzacție, potrivit unor surse citate de Reuters.

Reprezentanții companiilor au refuzat să comenteze informațiile.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

GEFCO a fost înființată de fosta Peugeot (PSA Group) în 1949. Compania rusească cu capital de stat Russian Railways a cumpărat, în 2012, un pachet de 75% din acțiunile GEFCO, pentru care a plătit 800 milioane de euro.

PSA Group, rebranduit Stellantis în urma fuziunii cu FCA, a rămas principalul client al GEFCO, iar în prezent generează aproximativ jumătate din veniturile companiei de logistică.

Însă, potrivit surselor citate de Reuters, Stellantis a indicat că își va reduce volumul afacerilor cu GEFCO, ceea ce afectează negativ evaluarea companiei.

Prezent în 47 de țări, GEFCO deservește 300 de destinații în întreaga lume. În 2019, grupul a obținut venituri de 4,7 miliarde euro.

GEFCO a intrat pe piața românească în 2005.

În 2008, GEFCO România a devenit primul operator logistic responsabil de transporturile feroviare ale Dacia, odată cu reluarea livrării de vehicule finite pe calea ferată de către producătorul auto.

Recent, compania a semnat un acord pentru prelungirea parteneriatului cu Renault și Automobile Dacia cu încă trei ani, până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
gefco
gefco romania
vanzare gefco
tranzactie
russian railways
stellantis
psa group
peugeot