Tranzacție: Producătorul american Sage, controlat de grupul japonez Asahi Kasei, preia afacerea cu materiale textile pentru interioare auto din România a Adient

Tranzacție: Producătorul american Sage, controlat de grupul japonez Asahi Kasei, preia afacerea cu materiale textile pentru interioare auto din România a Adient
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 mai 2020

Producătorul american de materiale pentru interioarele automobilelor Sage Automotive Interiors, cumpărat în toamna anului 2018 de grupul japonez Asahi Kasei, inclusiv cu fabrica de huse pentru scaune European Interior din Afumați, într-o operațiune evaluată la peste 1 miliard de dolari, preia acum afacerea cu materiale textile pentru interioare auto aparținând Adient, producător de scaune auto desprins în 2016 din grupul Johnson Controls, cu sediul în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, Adient are fabrici la Pitești (huse auto), Jimbolia (armături metalice), Timișoara (textile), Craiova (asamblare scaune), Bradu (2 unități de asamblare rapidă), Ploiești (huse auto) și Poiana Lacului (spume auto).

Anul trecut, subsidiara Adient a avut afaceri de peste 1 miliard lei și o pierdere de 13,6 milioane lei, cu 4.234 angajați.

CONFIRMARE Tranzacție: Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis (83 de ani), implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, preia Marfin Bank România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis (83 de ani), implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, preia Marfin Bank România

Cu sediul la Greenville, Carolina, Sage Automotive Interiors produce și comercializează tapițerii și alte materiale textile pentru interiorul automobilelor. Compania americană a devenit proprietarul fabricii de huse auto European Interior în 2016, după ce a preluat operațiunile din sectorul auto ale italienilor de la Apollo Group.

Fabrica produce huse pentru Fiat.

Pe lângă fabrica din România, Sage Automotive deține unități de producție în SUA, Italia, Polonia, Mexic, Brazilia și China, având în total circa 2.200 de angajați. 

Asahi Kasei deține peste 220 de subsidiare și are 34.000 de angajați la nivel global. Grupul, cu vânzări anuale de peste 18 miliarde de dolari, activează în industriile chimică, electronică, auto, sănătate, precum și în sectoarele materialelor de construcții și imobiliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
asahi kasei
european interior
huse scaune
auto
sage automotive interiors
achizitie