Trecerea la testarea WLTP dă bătăi de cap companiilor auto

Trecerea la testarea WLTP dă bătăi de cap companiilor auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iul 2018

Trecerea la testarea WLTP dă bătăi de cap companiilor auto, care trebuie să-și refacă toate procedurile de testare în acord cu noile normel WLTP. Volksagen înregistrează un blocaj cauzat de aceste teste, care țin pe loc livrările de automobile. Acum, compania caută spații în care să depoziteze mașinile deja produse, până la momentul la care testele WLTP vor fi finalizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group, cea mai mare companie de automobile din lume, cu o capacitate de producție consistentă în Germania, întâmpină probleme de flux de producție din cauza testelor WLTP, pe care toți producătorii de mașini trebuie să le treacă. Din cauza blocajelor produse de aceste teste, cei de la VW caută spații potrivite pentru depozitarea mașinilor, inclusiv parcări și terenuri foarte mari, după cum scrie presa germană.

Testele WLTP intră în vigoare la 1 septembrie, iar de la acel moment toate vehiculele noi care sunt vândute trebuie să fi parcurs această nouă procedură de test. Problema este dată de faptul că producătorii trebuie să reia cu fiecare model și motorizare testele, în condiții reale de rulare, care necesită timp. De altfel, acesta este motivul pentru care o serie de modele au fost suspendate de la vânzare, deoarece nu pot trece aceste teste. Așa este cazul modelului Golf GTI, care a rămas cu numai o variantă de motorizare.

Volvo mută producția lui XC60 pentru SUA, din China în Europa, din cauza războiului tarifelor. Compania are noi rezultate record CITEȘTE ȘI Volvo mută producția lui XC60 pentru SUA, din China în Europa, din cauza războiului tarifelor. Compania are noi rezultate record

Volkswagen anunțase anterior că producția în uzinele din Germania va fi oprită pentru 1 - 2 zile, în august și septembrie, pentru adaptarea producției la noile teste.

Potrivit estimărilor, un număr de 250.000 de vehicule produse de VW în Germania ar putea avea întărzieri la livrare din cauza întregului proces de retestare. Pentru toate acestea este nevoie de spațiu de depozitare, până la o dată care nu este încă foarte bine cunoscută. Una dintre soluțiile discutate este terenul viitorului aeroport Berlin Brandemburg, aflat încă în construcție.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
wltp
teste emisii