Trei investitori asiatici cumpără o participație de 10% la compania de hărți digitale HERE

Trei investitori asiatici cumpără o participație de 10% la compania de hărți digitale HERE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 dec 2016

Două companii din China, Tencent  și NavInfo, și fondul suveran GIC din Singapore vor cumpăra o participație de 10% la compania de hărți digitale HERE, cu scopul principal de a accelera dezvoltarea sistemelor de navigație pentru mașini fără șofer. Prețul tranzacției nu a fost anunțat, informează Wall Street Journal și Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma tranzacției, HERE vrea să creeze o companie mixtă cu NavInfo, care se ocupă tot de hărți digitale, extinzându-și serviciile pe piața chineză. Totodată, gigantul din domeniul internetului Tencent va integra serviciile HERE în propriile produse. Colaborarea se va concentra pe dezvoltarea unor hărți inteligente și sisteme de navigație pentru mașini autonome, un domeniu de importanță majoră la acest moment, atât pentru jucătorii din tehnologie, cât și pentru industria auto.

“Cu ajutorul tehnologiei HERE, dorim să dezvoltăm sisteme de navigație și hărți pentru mașini autonome”, a declarat un purtător de cuvânt al NavInfo.

HERE a fost vândută anul trecut de Nokia către BMW, Audi și Mercedes, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro. Hărțile HERE echipează 80% din sistemele de navigație din Europa și America. 

China este aproape de a depăși SUA ca cea mai mare piață pentru mașini premium, ceea ce forțează producătorii germani să formeze alianțe cu jucători de pe plan local pentru a se extinde pe piața chineză.

Ce transformări sunt așteptate anul viitor în industria auto CITEȘTE ȘI Ce transformări sunt așteptate anul viitor în industria auto

Rolul hărților devine din ce în mai important în industria auto, pe măsură ce dezvoltarea mașinilor autonome avansează, având în vedere că o mașină care se conduce singură trebuie să cunoască traseul cu maximă exactitate, fără intervenția umană.

viewscnt
Afla mai multe despre
here
nokia
audi
daimler
amsini autonome
harti
tencent
navinfo
fond suveran
mercedes
masini autonome
fara sofer
auto