Uber a atras 1 miliard de dolari pentru mașini fără șofer de la Toyota, Denso și SoftBank

Uber a atras 1 miliard de dolari pentru mașini fără șofer de la Toyota, Denso și SoftBank
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 apr 2019

Uber a atras 1 miliard de dolari de la investitori pentru divizia dedicată dezvoltării mașinilor fără șofer, Uber Advanced Technologies, pe care compania a decis să o separe într-o entitate de sine stătătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii sunt producătorul auto nipon Toyota, producătorul japonez de componente Denso și fondul de investiții al SoftBank, Vision Fund.

Potrivit Uber, acest parteneriat va accelera dezvoltarea și adoptarea automobilelor fără șofer și a serviciilor de ride-sharing cu mașini autonome.

Continental a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem automatizat de depozitare, gestionat exclusiv de roboți, la fabrica din Timișoara CITEȘTE ȘI Continental a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem automatizat de depozitare, gestionat exclusiv de roboți, la fabrica din Timișoara

Parteneriatul Uber-Toyota în domeniul mașinilor autonome a început în 2016. Cei doi jucători au decis integrarea tehnologiilor pentru a grăbi dezvoltarea mașinilor autonome, automobilele fără șofer ale Toyota urmând să fie, pe viitor, folosite de Uber pentru servicii de transport de persoane. Anul trecut, producătorul auto a investit 500 de milioane de dolari în Uber Technologies. 

Noua investiție vine cu puțin timp înainte de listarea Uber, anticipată în următoarele săptămâni, și urcă valoarea Uber Advanced Technologies la peste 7 miliarde de dolari. În urma ofertei publice inițiale, compania vrea să atragă circa 10 miliarde de dolari, la o evaluare de circa 100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
investitie uber
fara sofer
toyota
listare uber