ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia

ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2022

Muncitorii de la Automobile Dacia vor înceta lucrul două zile în această săptămână, din cauza dificultăților de aprovizionare cu semiconductori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Criza componentelor electronice continuă să afecteze întreaga industrie auto”, așa își motivează Dacia reducerea programului de lucru pentru două zile în această săptămână.

Angajații de la uzina Dacia au fost anunțați că echipele vor sta acasă pe rând, în zilele de 30 iunie și 1 și 2 iulie.

Programul de lucru pentru perioada 30 iunie — 2 iulie

Criza componentelor electronice continuă să afecteze întreaga industrie auto.

Din aceasta cauză, programul de lucru în perioada 30 iunie — 2 iulie va fi următorul:

Uzina Vehicule Dacia își va întrerupe activitatea joi, 30 iunie, echipa 3 și vineri, 1 iulie, echipa 1 și echipa 2.

Se revine la activitatea normală în Uzina Vehicule Dacia vineri, 1 iulie, echipa 3.

Sâmbătă, 2 iulie, Uzina Vehicule Dacia lucrează în două echipe.

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia își va adapta programul de lucru și numărul de personal în funcție de programul de lucru al UVD și de nevoile clienților externi.

Direcția Logistică România și celelalte direcții suport își vor adapta programul de lucru și numărul de personal în funcție de programul de lucru de mai sus.

Personalul care va rămâne la domiciliu va fi plătit cu 85% și tichet de masă.”

VIDEO Teste comparative dure pentru Dacia Duster: Land Rover Discovery și Suzuki S-Cross CITEȘTE ȘI VIDEO Teste comparative dure pentru Dacia Duster: Land Rover Discovery și Suzuki S-Cross

Dacia a fost nevoită să oprească în mai multe zile din acest an producție, pe echipe, pentru a face față crizei de semiconductori. Chiar și așa, în primele luni ale anului s-a întâmplat ca muncitorii să fie chemați de acasă pentru a lucra în weekend, ca urmare a faptului că loturi de componente erau disponibile pentru asamblare.

Producția Dacia în acest an, conform analizelor Profit.ro pe baza datelor transmise de ACAROM, a avut o medie lunară de 26.200 de autoturisme, una care depășește ritmul din ultimii doi ani, dar rămâne sub cel din 2018 și 2019. În total, Dacia a produs anul acesta 131.063 de autoturisme, cu aproape 20.000 în plus față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
oprire dacia
criza semiconductori dacia
uzina dacia